Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu na dobrodelnemu koncertu zbirali sredstva za tamkajšno osnovno šolo


V Rogatcu so sredi maja na tamkajšnji osnovni šoli priredili tradicionalni dobrodelni koncert, kjer je poleg učencev nastopilo več glasbenih gostov. Vsa zbrana sredstva so namenili Šolskemu skladu.

Na petkovo popoldne se je v dvorani Osnovne šole Rogatec odvil dobrodelni koncert, ki je letos nosil naslov “Čez tri zelene travnike“, kakor se glasi slovenska ljudska pesem. Z raznimi kulturnimi točkami so se predstavili predšolski in šolski otroci, koncert pa so popestrili še povabljeni gostje. Pred gledalce so stopili frontman skupine Mi2 Tone Kregar, mlada in obetavna umetnica Klara Miklaužić ter domači ansambel Aplavz.

Na koncertu je nastopil tudi glavni pevec skupine Mi2 Tone Kregar; foto: Jaka Grobelšek
Na dobrodelnem koncertu zbrali več kot 1000 evrov

O vtisih po koncertu in zbranih sredstvih nam je ravnateljica šole Alenka Virant zaupala naslednje: “Šolsko dvorano je napolnila množica obiskovalcev in vzdušje je bilo enkratno, povezovalno, pozitivno in sproščeno od vseh prisotnih deležnikov dogajanja. Dobrodelno smo zbrali 1.237 evrov, ki jih bomo namenili našim predšolskim in šolskim otrokom kot finančno pomoč pri izvajanju nadstandardnih dejavnosti, ki so plačljive. Vsi otroci bodo zbrana sredstva dobili v enakem deležu.

Del sredstev, ki jih v Šolski sklad pridobijo s pomočjo tržnic, razstav in donatorjev, pa bodo porabili za nadaljevanje digitalne prenove šolskih učilnic.

Utrinki s koncerta; foto: Jaka Grobelšek
Utrinki s koncerta; foto: Jaka Grobelšek