Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z Martinovih pohodov v Imenem in Pristavi (foto in video)


martinov_pohod_2015_1V soboto, 7. novembra, so se po vsej Sloveniji zvrstili številni Martinovi pohodi. Udeležili smo se 16. Martinovega vinskega pohoda, ki je potekal  iz Imenega preko Imenske Gorce in Virštanja do Banovine, kjer je bil zaključek pohoda in krst vina ter 11. Martinovega pohoda po vinski cesti, ki je potekal od sv. Areha, preko sv. Eme in sv. Urbana na Tinsko. Na obeh pohodih je bil prisoten tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja.

Začetek 16. Martinovega pohoda pri Hiši vin Emino s kislo juho
16. Martinov vinski pohod, ki ga organizira Društvo vinogradnikov Virštanj-Kozjansko, se je tudi letos začel pri Hiši vin Emino, kjer so se številni pohodniki začeli zbirati kmalu po 8. uri zjutraj. Približno sto pohodnikov se je za uverturo lotilo odlične kisle juhe, ki so jo pripravili v šmarskem Zadružniku. Kmalu po deveti uri so se se odpravili na pot, katere trasa je potekala po razgibanih gričih Kozjanskega.

Martinov vinski pohod je bil prvenstveno namenjen članom društva, s časoma pa so se pohodu pridružili še ostali pohodniki. Ob tem je Slavko Toplišek poudaril, da pohod ni namenjen pijančevanju, ampak gre v prvi vrsti za druženje in spoznavanje pokrajine, ob tem pa za pokušino letine.

martinov_pohod_2015_2

Več o samem pohodu, trasi in startnini, nam je pred kamero zaupal Slavko Toplišek iz Društva vinogradnikov Virštanj-Kozjansko. Prisluhnete mu lahko v spodnjem video posnetku.

Pri sv. Arehu se je letos zbralo preko sto pohodnikov
11. Martinov pohod po vinski cesti pa je organiziralo Turistično društvo Pristava pri Mestinju. Pri cerkvi sv. Areha se je leto zbralo več kot sto pohodnikov, ki sta jih nagovorila predsednik KS Pristava pri Mestinju Srečko Gobec in župan Peter Misja. Kmalu po 11. uri so se pohodniki odpravili na pohod, ki je tudi letos potekal v znamenju čudovite barvite jesenske narave in sonca, ki je za ta letni čas dodobra ogrelo ozračje.

martinov_pohod_2015_3

Pohod je potekal v dolžini 10 kilometrov in je vključeval 14 postojank. Seveda so se pohodnikom po poti pridružili še nekateri pohodniki, kar je na koncu naneslo preko 120 udeležencev letošnjega Martinovega pohoda po vinski cesti.

martinov_pohod_2015_4

Kako je potekala trasa, kaj vse so pripravili za pohodnike, pa nam je zaupal Srečko Gobec. Prisluhnete mu lahko v spodnjem video posnetku.

Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na pohodih.

eH

polovicka_celje_klik