Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaka ŠCRS na mednarodnem taboru UNESCO


dijaki_SCRS_pisece_1V tednu od 19. do 23. oktobra 2015 sva se s sošolcem Davidom udeležila petdnevnega mednarodnega  tabora UNESCO, katerega letošnja tema je bila energija. Tabora se je udeležilo 15 osnovnih in srednjih šol iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Midva sva pod vodstvom naše mentorice profesorice Alenke Virant zastopala našo šolo, Šolski center Rogaška Slatina, kjer obiskujeva program splošne gimnazije.

Po spoznavnih urah in uvodni predstavitvi sva se namestila vsak pri svoji družini, ki sta naju gostili ves teden. V torek smo pričeli z izvajanjem aktivnosti, od jutranjih con in spoznavanja kraja do udeležbe na različnih delavnicah. Z Davidom sva se odločila za sodelovanje v delavnici družine (brata in sestre) Čopič, domačinih, ki sta svoje življenje posvetila fiziki.

V tej delavnici sva spoznala kar nekaj novih prijateljev ter zanimivih dejstev o dr. Milanu Čopiču in dr. Špelci Čopič, pred tem nama neznanima junakoma majhne in odročne bizeljske vasice. V sredo smo se odpravili v naše glavno mesto, v Ljubljano torej, in si ogledali njene znamenitosti.

dijaki_SCRS_pisece_2

 

Sledil je še ogled Inštituta Jožefa Stefana, kjer smo slišali nekaj zanimivih dejstev iz jedrske fizike. Preostala dva dneva smo urejali še zadnje detajle v spominski sobi zakoncev Čopič in tako privedli projekt do zaključka.

Druženje je potekalo tudi na prostem, kjer so se vse Pišece zbrale ob odprtju njune spominske hiše. Peka kostanja in domače pecivo sta pripomogla k pozitivni energiji. Sledila je še zaključna prireditev in slovo od naših novih prijateljev. Takšen je bil najin teden v prekrasni mali vasici Pišece in upava, da se tja še kdaj  odpraviva.

Hana Kozlevčar, 1.a, in David Preininger, 1.b