Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Akustični Mi2 v KD Šmarje pri Jelšah navdušil obiskovalce (foto, video)


DSC03088Pretekli petek je v kulturnem domu Šmarja pri Jelšah potekal akustični koncert skupine Mi2, ki letos obeležuje 20. leto delovanja. Skupina je ponovno dokazala, da je ena izmed najboljših na slovenski glasbeni sceni in poskrbela za odličen konec tedna.

Kdo se ne spomni skladb kot so Črtica, Teta Estera ali Pojdi z menoj v toplice, s katerimi je Mi2 pritegnila slovensko občinstvo? Skupina, ki izhaja iz Rogatca ob Sotli, letos praznuje okroglih 20 let delovanja.

Njihov najnovejši album Čista jeba (2014) je bil v preteklem letu najbolj prodajani album leta 2014, naslovni komad pa največkrat predvajan na radijskih postajah. Letos je v kina prišel dokumentarec Kdo = Mi2, s katerim se je začelo njihovo praznovanje obletnice, vzporedno pa so se podali tudi na peto turnejo po Sloveniji.

page

Ustavili so se tudi v Šmarju pri Jelšah, kjer so na razprodanem koncertu ponovno dokazali, zakaj so tako atraktivna in koncertno množično obiskana rock skupina v Sloveniji.

Jernej »Dimek« Dirnbek, Tone Kregar, Egon Herman, Robi Novak in Igor Orač so tokrat ob pomoči pianista Mihe Gorša (Muff) pripravili odličen akustični koncert, na katerem so se z občinstvom spomnili skladb od začetka njihovega delovanja pa vse do danes. Slišali smo skladbe kot so Sveta Margareta, Zbudi me za 1. maj, Julija, Sve ove godine, Sladka kot med, Pojdi z menoj v toplice, Čista jeba in mnoge druge.

Čeravno je bil koncert zaradi slabega vremena z Jelšingrada prestavljen v kulturni dom, to ni pokvarilo večera. Obiskovalci so kljub temu prepevali, poplesavali, se smejali in se ne nazadnje sprostili od napornega tedna. Večer so fantje še dodatno popestrili s humornimi vložki, igranjem na harmoniko in medsebojnim zbadanjem, kar je skupaj tvorilo nepozaben in visoko kakovostni koncert.

Skoraj bi lahko rekli, da smo preko slednjega dobili vpogled v njihovo sproščeno druženje »na gorci« (seveda v dobrem smislu) in tako za 2 uri postali prijatelji, združeni ob dobri glasbi.

DSC03153

»Nedvomno je to najboljša skupina na slovenski glasbeni sceni,« je o Mi2 po koncertu spregovoril Jan Šilec, enakega mnenja pa so bili tudi drugi obiskovalci. Fantje so tekom let dosegli ogromno, na svoje koncerte privabili tako mlade kot stare in s svojimi besedili nagovorili široko množico ljudi. Za njimi je 20 uspešnih let in nedvomno bo uspešna tudi njihova prihodnost.

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije s koncerta.

Kristina Strašek