Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo v kino Šmarje: 7 filmskih uspešnic in 3 animirani filmi – brezplačne vstopnice


images_slike3_ured5_smarje_kino-smarje1Kino je ponovno IN! Prenovljena dvorana kina Šmarje pri Jelšah z najsodobnejšo tehnologijo za popoln filmski užitek, tudi v 3D tehniki, s svežimi filmi in z najnižjimi cenami vstopnic v Sloveniji je mesto zabave prijetnih vikend večerov. Tokrat vas v prvi polovici meseca maja čaka kar 7 odličnih filmov in trije animirani filmi. Na sporedu se tako najde drama Brezčasna Adaline, francoski animirani film Ernest in Celestine, akcije poln Nočni lov, animirana pustolovščina Zvončica in legenda o nikoli zveri, komedija Duff – dežurni bajs, dolgo pričakovani Maščevalci, zgodovinski film o Selmi, komedija Vroči pregon, risanka Spuži na suhem in akcija Pobesneli Max.

Torek, 5. maj 2015, ob 20. Uri – BREZČASNA ADALINE

ADALINE-223x-324-2Leto: 2015
Država: ZDA

Filmski žanr: Drama, Romantični film

Režija: Lee Toland Krieger
Igrajo: Blake Lively, Harrison Ford, Amanda Crew

Osupljiva Blake Lively bo ostala večno mlada! Vsaj tako pripoveduje zgodba njenega najnovejšega filma Brezčasna Adaline, v katerem priljubljena lepotica upodablja mlado Adaline Bowman, rojeno leta 1908, katera se po nenavadni avtomobilski nesreči preneha starati in tako v telesu sedemindvajsetletnice preživi skoraj celotno 20. stoletje.

Sreda, 6. maj 2015, ob 09.30 Uri – ERNEST IN CELESTINA

ernestincelestina-00-sLeto: 2012
Država: Francija

Filmski žanr: Družinski animirani film

Režija: Stephane Aubier, Benjamin Renner, Vincent Patar
Igrajo: Pauline Brunner, Anne-Marie Loop, Lambert Wilson

Prijazna miška Celestina bi morala postati zobozdravnica, vendar jo bolj veseli risanje. Kljub svarilom starešin podzemnega mišjega mesta se miška ne boji medvedov. Njen pogum je postavljen na preizkušnjo, ko neke noči spozna kosmatinca Ernesta, čemernega godrnjavca, ki se skuša preživljati z glasbo. Poučna animirana zgodba o nenavadnem prijateljstvu med miško in medvedom, ki se upreta družbenim stereotipom ter si v dobrem in slabem pomagata uresničiti svoje življenjske sanje, je nastala na podlagi otroških knjig belgijske ilustratorke Gabrielle Vincent.

Petek, 8. maj 2015, ob 20. Uri – NOČNI LOV

RunAllNight_SLOLeto: 2014
Država: ZDA

Filmski žanr: Akcija, Drama, Kriminalka

Režija: Jaume Collet-Serra
Igrajo: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman

Brooklynski mafijec in učinkoviti morilec Jimmy Conlon (Liam Neeson), nekdaj znan pod vzdevkom Grobar, je videl že boljše čase. Dolgoletnega najboljšega prijatelja mafijskega šefa Shawna Maguireja (Ed Harris) namreč pri petinpetdesetih preganjajo grehi preteklosti – za nameček pa še vztrajni policijski detektiv (Vincent D’Onofrio), ki mu je že tri desetletja tesno za petami.

Sobota, 9. maj 2015, ob 16. Uri – ZVONČICA IN LEGENDA O NIKOLI ZVERI

TINKERBELL-223x-324Leto: 2014
Država: ZDA

Filmski žanr: Animirani, Pustolovski, Družinski

Režija: Steve Loter
Igrajo: Mae Whitman, Lucy Liu, Raven-Symoné, Thomas Lennon, Anjelica Huston

Nova zgodba Zvončice pripoveduje zgodbo o starodavnem mitu legendarnega bitja, katerega oddaljeni ropot izziva pozornost vile Lane, prijateljice Zvončice. Lana se ne boji kršiti pravil in pomagati živali v stiski. Pa vendar gre za mogočno žival z nenavadnimi velikimi zelenimi očmi, ki ni dobrodošla v vasico vil, saj je bojijo, da bo uničila njihov dom.

Sobota, 9. maj 2015, ob 18. Uri – DUFF: DEŽURNI BAJS

Duff_plakat_webLeto: 2015
Država: ZDA

Filmski žanr: Komedija

Režija: Ari Sandel
Igrajo: Bella Thorne, Robbie Amell, Mae Whitman, Ken Jeong

Bianci, povsem zadovoljni dijakinji zadnjega letnika srednje šole, se sesuje svet, ko izve, da so jo njeni vrstniki ožigosali z oznako DUFF. To pomeni, da po mnenju celotne šole velja za tako imenovanega dežurnega bajsa njenih lepših in bolj priljubljenih prijateljic. Ko se Bianca opomore od šoka, se odloči, da s pomočjo očarljivega športnika Wesleya ponovno poišče svoj pravi jaz.

Sobota, 9. maj 2015, ob 20. Uri – Maščevalci: Ultronova doba v 3D verziji

AVENGERS-223x324pxLeto: 2015
Država: ZDA

Filmski žanr: Akcijski, Pustolovski, Fantazijski

Režija: Joss Whedon
Igrajo: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner

Ko Tony Stark zažene program za ohranjanje miru stvari ne gredo po načrtu in Zemljini največji junaki, Iron Man, Stotnik Amerika, Thor, Neverjetni Hulk, Črna vdova ter Hawkeye, se znajdejo pred odločilnim preizkusom, ko se morajo boriti za rešitev Zemlje pred uničenjem pod rokami zlobnega Ultrona.

Torek, 12. maj 2015, ob 20. Uri – SELMA

Selma_PlakatLeto: 2014
Država: ZDA, Velika Britanija

Filmski žanr: Drama, Zgodovinski

Režija: Ava DuVernay
Igrajo: David Oyelowo, Carmen Ejogo, Jim France, Oprah Winfrey, Tom Wilkinson, Giovanni Ribisi, Tim Roth, Cuba Gooding Jr., Martin Sheen

Zgodovinska drama prikazuje prelomne dogodke boja temnopoltih Američanov za enakopravnost v 60-tih letih prejšnjega stoletja. Pod vodstvom Martina Luthra Kinga gibanje za enake pravice postane glavna tema v državi, toda predsednik Lyndon Johnson pod vplivom spletkarskega vodje FBI-ja Edgarja Hooverja išče načine, kako bi proces zavrl. King se odloči za mirno zborovanje na tradicionalnem jugu ZDA in z množičnimi pohodi med mestoma Selma in Montgomery prikaže kruto resnico o ameriškem rasizmu. Film je prejel oskarja za najboljšo izvirno skladbo.

Petek, 15. maj 2015, ob 20. Uri – VROČI PREGON

HOT_PURSUIT_plakat_webLeto: 2014
Država: ZDA

Filmski žanr: Komedija

Režija: Anne Fletcher
Igrajo: Reese Witherspoon, Sofia Vergara, John Carroll Lynch, Michael Mosley

Marljiva policistka, ki zmeraj dela vse po pravilih (Reese Whiterspoon) skuša v filmu Vroči pregon zaščititi seksi vdovo (Sofia Vergara) pred mafijskim preprodajalcem drog. Po Teksasu ju bodo lovili pokvarjeni policaji in plačani morilci.

Sobota, 16. maj 2015, ob 18. Uri – SPUŽI NA SUHEM

SPUZI-223x324px-2Leto: 2015
Država: ZDA

Filmski žanr: Animirani, Pustolovski, Komedija

Režija: Paul Tibbitt
Igrajo: Antonio Banderas, Clancy Brown, Tom Kenny, Thomas F. Wilson, Slash, Rodger Bumpass, Nicolette Noble

Zabavni animirani premetenec Spuži Kvadratnik prihaja v kinematografe v nepozabni avanturi, kjer mora združiti moči s smrtnim sovražnikom Planktonom, da bi rojstno Bikinsko Bistrico rešil pred uničenjem. Ko zlobni pirat ukrade skrivni recept za izdelavo priljubljenih rakarjevih kruhkov, se mora Spuži z zavezniki podati na suho, v svet resničnih ljudi. S pomočjo čarobne bukve morajo ustaviti pohlepnega gusarja, zato prijatelje čakajo številne nepričakovane, boleče in spužvasto zabavne prigode.

Sobota, 16. maj 2015, ob 20. Uri – POBESNELI MAX: Cesta besa v 3D verziji

pobesneli maxLeto: 2014
Država: ZDA

Filmski žanr: Akcijski, Pustolovski, Triller

Režija: George Miller
Igrajo: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Zoë Kravitz

Apokaliptična zgodba, postavljena v najbolj oddaljen predel našega planeta, v puščavo. V tem svetu obstajata dve upornika, ki sta na begu in sta morda edina v stanju, da nazaj vspostavita red. Max, človek dejanj in človek redkih besed, ki po izgubi žene in otroka išče mir v tem neobvladljivem kaosu. In Furiosa, ženska dejanj in ženska, ki verjame v lastno preživetje, če ji uspe pot skozi puščavo, nazaj domov, kjer je nekdaj odraščala.

K. S.

S KOZJANSKO.INFO V KINO ŠMARJE BREZPLAČNO

Brezplačno (za cekine) ponujamo po 8 stopnic za filme po izboru v kinu Šmarje:  Nočni lov (8.5.), Zvončica in legenda o Nikoli zveri (9.5.), Duff: dežurni bajs (9.5.), Maščevalci: Ultranova doba (3D, 9.5.), Selma (12.5.), Vroči pregon (15.5.), Spuži na suhem (16.5.), Pobesneli Max (3D, 16.5.)

Za naročilo brezplačnih vstopnic za kino Šmarje kliknite tukaj: