Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurjevo 2015 odprto s podelitvijo priznanj mestne skupnosti


mestna skupnost sentjur 2015 - nagrajenci S svečano akademijo ob prazniku Mestne skupnosti Šentjur se je sinoči začelo 25. Šentjurjevo, največja turistična prireditev v šentjurski občini. Šentjur je 20. aprila 1539, na nedeljo pred godom sv. Jurija dobil trške pravice, v zadnjih letih pa okoli tega dneva potegnejo črto pod prejšnje leto.

Tokrat so podelili dve listini mesta, ki sta ju prejela Alojz Oblak s Pešnice in Martin Čater z Botričnice, ter eno priznanje z denarno nagrado, ki ga je prejela zlata maturantka Katja Vončina iz Hruševca. Komisija, ki je predseduje Branko Oset je sicer prejela tri predloge za listino in enega kipec sv. Jurija.

Oblak je bil vrsto let ključar pri cerkvi sv. Rozalije. Ob pomoči sina Petra in Jožeta Klajnška mu je uspelo adaptirati stavbo nekdanje kaplanije in ji ponovno nadeti svež videz. V vojni za samostojno Slovenijo je na njegovem gospodarskem poslopju svoj štab imela takratna Teritorialna obramba.

Čater, ki je tudi vnet zbiratelj razglednic in drugih antikvitet, je bil leta 1999 soustanovitelj Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik, ki mu je do lani osem let tudi predsedoval. V tem času je društvo postalo prepoznaven dejavnik na kulturnem področju.

jure raztocnik
Raztočnik si želi bolj aktivne civilne sfere

Predsednik Sveta Mestne skupnosti Šentjur Jure Raztočnik je v nagovoru dejal, da bo skušal motivirati različna društva za še dejavnejše soustvarjanje utripa v središču občine. V doglednem roku si želi, da bi civilna sfera prevzela tudi organizacijo Šentjurjevega.

V kulturnem programu je nastopil Moški pevski zbor skladateljev Ipavcev, ki je poleg mestne himne Slovenec sem, izvedel še eno delo Gustava Ipavca, in sicer skladbo Sava. Za zabavni del je v več pogledih poskrbel Celjski dixieland ansambel. Poleg Raztočnika je žal preskromno zapolnjeno dvorano nagovoril še podžupan Robert Polnar.

Šentjurjevo se nadaljuje danes v Zgornjem trgu s postavitvijo mlaja in podelitvijo kulinaričnih priznanj. Na Mestnem trgu bo hrumelo zaradi Šentrocka.

*na sliki z leve: Martin Čater, Alojz Oblak, Katja Vončina, Jure Raztočnik in Branko Oset; f/v: bR

 

polovicka_celje_klik