Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Šentjur 2014 (foto in video)


pihalni_orkester_sentjur_1Pihalni orkester Šentjur je minuli konec tedna z dvema koncertoma v dvorani OŠ Hruševec obeležil 80-letnico delovanja, obenem pa seveda državni praznik, dan samostojnosti in enotnosti. Udeležili smo se prvega koncertnega večera, četrtkovega, ki je med drugim minil v znamenju nagovora šentjurskega župana mag. Marka Diacija in sproščenega vzdušja, h katerem je zagotovo pripomogla polna dvorana obiskovalcev.

Gostje letošnjega koncerta, ki ga je povezovala in s humornimi vložki popestril Franci Podbrežnik, so bili člani splitske klape Cambi, po besedah Podbrežnika vneti navijači splitskega Hajduka. Člani klape so se predstavili s številnimi “klapskimi” hiti, ki jih oboževalci klap poznajo domala na pamet, nekoliko so presenetili s slovensko zimzeleno Dan ljubezni (v originalu Pepel in kri). Seveda pa so “klapaši” največji aplavz doživeli po nastopu skupaj s šentjurskimi pihalci, s katerimi so navdušili vse obiskovalce četrtkovega koncerta.

pihalni_orkester_sentjur_2

Pihalni orkester Šentjur, ki deluje pod taktirko dirigenta Jurija Hladnika, po besedah povezovalca programa Podbrežnika postaja vse bolj šentjurski, saj stolčke v orkestru zaseda vse več domačih – šentjurskih glasbenikov. Na četrtkovem koncertu je v ospredje s solističnim vložkom stopil klarinetist Bernard Belina. Slednjemu lahko med drugim prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Seveda pa velja omeniti tudi novoletno voščilo šentjurskega župana Diacija občankam in občanom ter seveda pihalcem, katere je mimogrede nagovoril in jim v šaljivi noti dejal, da kljub 80-letnici delujejo in izgledajo dobro. Spomnil je na lepe in uspešne trenutke naše zgodovine, na katere smo lahko po njegovem mnenju upravičeno ponosni. Seveda je pihalcem čestital za dolgoletno delovanje in izrazil upanje, da se bodo srečali na njihovi 100. obletnici delovanja.

pihalni_orkester_sentjur_3

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete nekaterim insertom četrtkovega koncerta, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate nekaj foto-utrinkov.

v/t/f: eH

polsi-wellness-klik