Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Lokalne volitve 2014: znanih že precej županskih kandidatov


Čez teden dni se bodo iztekli roki za vložitev kandidatur za letošnje redne lokalne volitve. Trenutno je znanih nekaj imen, gotovo pa se bo v naslednjih dneh pojavilo še kakšno novo.

V Bistrici za Sotli se bo za drugi županski mandat potegoval Franjo Debelak, ki naj bi kandidiral s podpisi volivcev.

V Dobju sta kandidaturo doslej napovedala Karl Čadej iz SD in Natalija Plemenitaš Fuchs, tokrat kot kandidatka Neodvisne liste za Dobje.

V Kozjem se aktualni župan Dušan Andrej Kocman, kar je bil zadnjih 12 let, ne bo potegoval za mesto. To bo storila dosedanja podžupanja SLS Milenca Krajnc, ki je za kandidaturo zbirala podpise, njen protikandidat pa bo vsaj še Iztok Štus s podporo Socialnih demokratov.

V Podčetrtku je četrto kandidaturo za svoj tretji mandat napovedal Peter Misja, ki bo pasivno volilno pravico uresničil kot neodvisni kandidat.

Občino Rogaška Slatina od leta 1994 vodi Branko Kidrič, enako dolgo pa v sosednjem Rogatcu županuje Martin Mikolič. Oba kandidature še nista uradno napovedala, velja pa prepričanje, da bi oba brez večjih težav osvojila še šesti mandat.

V Šentjurju sta kandidaturo doslej napovedala aktualni župan Marko Diaci in Lovro Perčič iz SDS. Zelo verjetno bo kandidaturo vložil tudi odbor SMC.

Podobno kot v Kozjem bodo tudi v Šmarju pri Jelšah dobili novega župana, saj se bo Jože Čakš upokojil. Kandidaturo so doslej napovedali Anton Guzej (SLS) (klik za predstavitev), Janko Šket (SDS) in Stanko Šket (neodvisni) (klik za predstavitev), za županski stolček pa se bo potegovala tudi Irena Stepišnik Perdih (NSi), ki kandidature sicer še ni uradno naznanila. 

Najave županskih kandidatur bomo na Kozjansko.info spremljali tudi v prihodnje.

 

Dodano naknadno: 

V Rogaški Slatini je kandidaturo prvi napovedal Mirko Justin, Branko Kidrič pa bo to storil v ponedeljek, 7. septembra.

 

Preberite tudi

Lokalne volitve: pregled županskih kandidatov na območju v preteklosti