Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Stanko Šket predstavil kandidaturo za župana občine Šmarje pri Jelšah (video)


Slovenijo to jesen čakajo lokalne volitve. Včeraj je v atriju Muzeja baroka v Šmarju pri Jelšah uradno kandidaturo za župana občine Šmarje pri Jelšah najavil dolgoletni ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Stanko Šket.

Kot je uvodoma dejal predstavnik predlagateljev David Stupica, so se ob kandidatu zbrali ljudje različnih starosti in različnih političnih udejstvovanj z namenom, da združeno podprejo županskega kandidata Stanka Šketa na jesenskih volitvah. Zavedajo se namreč težke situacije, v katerih so se znašle slovenske občine. Po njihovem prepričanju potrebujemo človeka, ki bo znal s svojimi bogatimi izkušnjami in vizijo občino Šmarje pri Jelšah popeljati po poti uspehov.  

Predlagatelji so enotni, da ima Stanko Šket potrebno znanje, verjamejo v njegove sposobnosti in so prepričani, da bo zelo dober župan občine Šmarje pri Jelšah, kar je navsezadnje najpomembnejše.

Stanko Šket je na predstavitvi povedal: “Kot veste, sem pred leti že kandidiral, ni se izšlo, kasneje sem te stvari malo opustil. Letos sem na pobudo spoštovanih tu prisotnih kolegov in nekaterih, ki danes niso uspeli priti ter številnih posameznikov iz občine, ki so me prepričevali kar nekaj časa in relativno zgodaj, razmislil ter se odločil, da bom kandidiral. Imam izkušnje, imam idejo, kaj narediti. Da smo danes zbrani ravno v tem prostoru niti ni naključje, kajti gre za objekt v Šmarju, ki je lepo narejen, ima dobre temelje, zdravo osnovo, treba je dodati še vsebino. 

Prepričan sem, da je v Šmarju ogromno stvari, ki imajo temelje, pogoje, manjka pa vsebina. Skupaj z ekipo in ostalimi, z vsemi generacijami, ki živijo na širšem območju naše občine, bomo združili ideje in se lotili dela.”

Ob tem je Šket izpostavil, da je njegov način dela in vodenja nekoliko drugačen od drugih, saj daje veliko na besedo, točnost, odgovornost in verjetno je ravno po vsem tem med ljudmi najbolj prepoznaven. Prepričan je, da je tako na Občini kot v občinski upravi veliko sposobnih ljudi, ki jim je potrebno dati določene naloge, ki jih bodo vsekakor odlično izpeljali. 

O programu, ki so ga pripravili, pa na novinarski konferenci Šket ni želel govoriti, ker je po njegovem mnenju še nekoliko prezgodaj in ga bodo podrobno predstavili v mesecih pred lokalnimi volitvami. 

Ob koncu je dejal, da se zavedajo, da bo obdobje, ki je pred nami, težko, tako za občino kot za državo, zavedajo se, da bodo sredstva okrnjena, zato je poudaril, da bodo z manj sredstvi skušali storiti več: “Ljudje, ki so okoli mene, so občinski svetniki, tudi bivši, so v svetu Krajevnih skupnosti, na številne stvari se spoznamo in upamo, da bomo po štirih letih imeli kaj pokazati in delo tudi nadaljevali. Od nekdaj namreč pravim, da je potrebno nadaljevati tam, kjer so osnove dane, kjer so temelji in ne rušiti tistega, kar je bilo ustvarjenega pred teboj temveč graditi, sodelovati in upoštevati drugega. En sam, sem prepričan, ne more storiti nič, povezani, enotni skupini, pa po mojem prepričanju mora uspeti.”

Stanko Šket za župana kandidira samostojno s podporo volivcev

V kratkem video pogovoru smo Stanka Šketa povprašali, zakaj se je odločil za župansko kandidaturo, kaj bodo njegove prioritete in kaj lahko obljubi občanom, ki mu bodo zaupali svoj glas:

 t,f,v: E. H.

*promocijska novica