Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Anton Guzej kandidat SLS za župana občine Šmarje pri Jelšah (video)


Kandidat Slovenske ljudske stranke za župana občine Šmarje pri Jelšah je Anton Guzej. Kandidaturo in program stranke na lokalnih volitvah je skupaj z županom Jožetom Čakšem in predsednikom občinskega odbora SLS Stankom Javornikom predstavil včeraj. Svoj načrt dela za naslednja štiri leta v stranki so razdelili v tri sklope: gospodarstvo, življenje in okolje, v katerih stavijo na realne projekte in novo evropsko perspektivo.

Slovenska ljudska stranka je imela svojega župana v Šmarju pri Jelšah vse od ustanovitve lastne občine pred 20 leti. »Naš dolgoletni župan Jože Čakš je z ekipo svetnikov in sodelavcev na občini razvil naše kraje v okolje, kjer je lepo in prijetno živeti,« je danes poudaril predsednik Območnega odbora SLS Stanko Javornik in ob tem dodal, da so bili izjemno počaščeni ob iniciativi podpornikov Antona Guzeja za župansko kandidaturo. »Sprejel sem podporo šmarskih gospodarstvenikov, podjetnikov in civilne javnosti ter se skupaj z SLS odločil za kandidaturo. Svoje dolgoletne izkušnje iz gospodarstva, javnega sektorja in delovanja v nadzornih svetih želim prenesti v kraj, kjer sem odraščal in kjer živim že mnoga leta,« je povedal Anton Guzej.

Kandidat SLS za župana občine Šmarje pri Jelšah Anton Guzej.
Kandidat SLS za župana občine Šmarje pri Jelšah Anton Guzej.
V čevlje župana Jožeta Čakša ne bo lahko stopiti, kar je izpostavil tudi Guzej v svoji predstavitvi, a bil deležen izjemne podpore. »Antona Guzeja poznam že od otroštva. Je Šmarčan, ki zadnja leta ponovno živi v svojem kraju, vseskozi prej pa je z njim ohranjal stik. Je ugleden gospodarstvenik, človek širokih znanj, poznanstev in sposobnosti, zato ima ob napovedani kandidaturi vso mojo podporo,« je poudaril župan Jože Čakš, ki se po 22 letih poslavlja od županske funkcije.

Program za prihodnja štiri leta so v SLS razdelili v tri sklope: GOSPODARSTVO, ŽIVLJENJE, OKOLJE. V GOSPODARSTVU med drugim izpostavljajo podporo malim obrtnikom, podjetnikom ter mladim z razvojem obrtnih con, podjetniškega inkubatorja in občinskih svetovalnih služb. Prihodnost vidijo v kulturno-umetnostnem, verskem in kulinarično vinskem turizmu, razvoju samooskrbnega in ekološkega kmetijstva s podporo Evropske unije.

V programskem sklopu ŽIVLJENJE izpostavljajo vzdrževanje šol, nabavo novih gasilskih vozil, naprimer za gasilce na Svetem Štefanu in Sladki Gori, ter izgradnjo telovadnih enot Sveti Štefan, Kristan vrh in Zibika. Uredili bodo objekt Stara šola v Šmarju pri Jelšah, za katerega so že preverili možnosti črpanja evropskih sredstev dokončanje šmarskega športnega parka. Nadaljevali bomo z obnovo kalvarije, ureditvijo muzeja baroka, trga Lemberg in Sedovške domačije. Konkretne načrte imajo s sosesko Dobrava v Šmarju pri Jelšah, kjer bodo odkupili zemljišča in jih uredili. Skozi to sosesko bodo zgradili novo cesto na šolo, s katero bodo zaokrožili ureditev družbenih vsebin v kraju in razbremenili obstoječo cesto.

Od leve proti desni: predsednik Območnega odbora SLS Stanko Javornik, županski kandidat Anton Guzej in aktualni župan Jože Čakš.
Od leve proti desni: predsednik Območnega odbora SLS Stanko Javornik, županski kandidat Anton Guzej in aktualni župan Jože Čakš.
Zadnji sklop programa SLS na letošnjih volitvah je OKOLJE. Nadaljevali bodo z obnovo cestnih odsekov: Mestinje – Sladka Gora, Šerovo – Škofija, Sp. Mestinje – Zibika, Šmarje – Sveti Štefan. Kolesarsko bodo občino povezali s Podčetrtkom in se vključili v regijski projekt povezave občin s kolesarskimi stezami. V program so uvrstili pločnike Belo, Kolodvorska ulica, Mestinje – Podplat in Podplat – Krtince, novi nadhod do šole v Šmarju pri Jelšah in ureditev ceste v naselju Poljana za šolo. Zaključili bodo izgradnjo čistilne naprave na Mestinju ter se pri ureditvi kanalizacije za Šentvid in Grobelno povezali z občino Šentjur. Občanom bodo pomagali, da bodo lahko pridobivali sredstva za male čistilne naprave.

Takšen program bodo lahko v SLS uresničili le z ekipo sposobnih in zaupanja vrednih občinskih svetnikov, ki bodo skupaj delali za prihodnost občine. »Na listi so zbrana imena, ki poosebljajo našo stranko v naši občini. Izkušenim kandidatom smo dodali nove obraze,« je povedal Stanko Javornik, ki bo nosilec liste v 1. volilni enoti. V šmarski enoti bo nosilec liste dosedanji župan Jože Čakš, v 3. volilni enoti pa dolgoletni svetnik Franc Namurš.

Stanko Javornik bo nosilec liste v 1. volilni enoti, v šmarski enoti bo nosilec liste dosedanji župan Jože Čakš, v 3. volilni enoti pa dolgoletni svetnik Franc Namurš
Stanko Javornik bo nosilec liste v 1. volilni enoti, v šmarski enoti bo nosilec liste dosedanji župan Jože Čakš, v 3. volilni enoti pa dolgoletni svetnik Franc Namurš
Anton Guzej, rojen 9. 6. 1952, prihaja iz Sotenskega pri Šmarju. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani ekonomist. V preteklosti je delovne izkušnje pridobival kot generalni direktor Krekove banke d.d., generalni direktor Avto Celje d.d., generalni direktor RTV Slovenija, svetovalec poslovodstva Pošta Slovenije d.d. in kot izvršni direktor za komercialo NKBM d.d.

Še vedno je aktualni član v nadzornih svetih Term Olimia d.d., NKBM Leasing in NKBM Invest. V izjavi za javnost je izpostavil: »Izkušnje iz vodenja in upravljanja sem pridobival v vseh ustanovah, kjer sem bil do sedaj zaposlen. Redno sem se udeleževal strokovnih seminarjev, ki so jih organizirale različne izobraževalne inštitucije s področja financ, bančništva in vodenja velikih sistemov. Sem velik ljubitelj vseh vrst umetnosti, predvsem s področja slikarstva in glasbe. Rad imam svoje kraje in tukajšnje ljudi, s katerimi preživljam svoj prosti čas.«

Pred kamero smo povabili županskega kandidata Antona Guzeja, ki nam je zaupal razloge za odločitev, da kandidira za župana občine Šmarje pri Jelšah, zaupal nam je poglavitne prioritete, če bo izvoljen za župana ter kaj bo obljubil občanom, če mu bodo zaupali glasove in prinesli županski mandat:

 

Prav tako pa smo pred kamero povabili aktualnega župana Jožeta Čakša, ki se po 22 letih poslavlja od županske funkcije in ga vprašali o razlogih za odločitev za Antona Guzeja za županskega kandidata, katere so po njegovem mnenju prednosti in vrline kandidata, kaj od njega pričakujejo ter za kaj se bodo zavzemali:

v/t/f: eH   

* promocijska novica