Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prireditev ob zaključku šolskega leta ŠC Rogaška Slatina (foto in video)


Družina smo mi, ki zažari, prijateljstvo nas povezuje in naj skupna bo pot tudi drugod tisto, kar nas zaznamuje.

V sredo, 11. 6. 2014, so dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina pripravili že tradicionalno zaključno prireditev ob koncu šolskega leta. Kaj so dijaki v tem šolskem letu 2013/2014 vse dosegli? Ogromno. Na odru se jih je zvrstilo kar nekaj, ki so na različnih tekmovanjih dosegali odlične rezultate.

Šolski center Rogaška Slatina je majhna šola, a njihovi rezultati v šolskih in obšolskih dejavnostih se lahko postavijo ob bok ostalim večjim šolam v regiji. Poglejmo si, kaj so dijaki v tem šolskem letu vse počeli, še prej pa si poglejte pozdravni nagovor ravnateljice Dubravke Berc Prah.

Dijaki so dosegli zavidljive rezultate na državnih tekmovanjih, naj omenimo le nekatere: dijakinja Katarina Belcer je bila prva v državi na Cankarjevem tekmovanju, zlato Preglovo priznanje je prejel Luka Tacer, Klemen Kodrič je bil najboljši v nemščini, v razvedrilni matematiki sta bila najboljša Luka Tacer in Natalija Govedić. Zelo veliko število srebrnih in bronastih priznanj je dokaz, da so dijaki za tekmovanja visoko motivirani, kar pomeni, da odlično sodelujejo s profesorji, ki jim z znanjem prihajajo naproti. Iskreno čestitamo vsem!

Mešani pevski zbor je letos praznoval 10. obletnico delovanja in njihova Pomladna sanjarjenja vsako leto napolnijo kulturno dvorano. Dijaki so tudi aktivni prostovoljci in se zavedajo, da je v današnji družbi še kako pomembno medgeneracijsko sodelovanje. Šola diha tudi za šport, košarka in nogomet sta disciplini, ki povezujeta marsikaterega dijaka in dijakinjo. Dijaki se na šoli lahko vključijo v raznovrstne krožke in tako pridobijo marsikatero dodatno znanje. Uspešni so v raziskovalnih nalogah, kjer so tudi letos »pobrali« zlato priznanje. Vsi nanizani uspehi dijakov so dokaz, da šola resnično deluje kot družina.

Letošnja zaključna prireditev je bila glasbeno obarvana. Dijaki so znova pokazali, da jih med drugim povezuje tudi glasba.

Ravnateljica je dijakom podelila plakete, ki jih šola že tradicionalno podeljuje tistim, ki so bili v času šolanja na ŠCRS najboljši in so dosegli vrhunske rezultate ter tako predstavljali šolo v vsej njeni veličini.

Vsem dijakom in zaposlenim čestitamo za lepe uspehe in seveda držimo pesti, da bo zlati maturant tudi letos prihajal iz Šolskega centra Rogaška Slatina. Vabimo vas, da si pogledate spodnji videoprispevek pestrega glasbenega dogajanja na prireditvi ter galerijo fotografij (klik!)

f/t/v: J. C.