Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Roman Moškotevc postal večinski lastnik Štajerskega vala, na obzorju spremembe


Skupina Ahac, katere lastnik je podjetnik iz Šentjurja Roman Moškotevc, je z nakupom deleža KD Kapitala postala skoraj 73,6-odstotna lastnica radia Štajerski val. Dosedanji direktor Damjan Gobec zaenkrat ostaja 25% deležnik v radiu, ki ga je razmeroma neuspešno vodil v minulih letih.

Marca 2010 smo na Kozjansko.info prvi poročali o selitvi radia Štajerski val v Šentjur, ki jo je napovedal in kasneje tudi izpeljal direktor in solastnik radia Damjan Gobec. Domenvni vzrok je bil izgubljeni sodni spor, po katerem je moral radio Štajerski val JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah povrniti stroške najemnine za del prostorov od leta 2007 naprej.

Gobec, ki je večinski, 51% delež skupaj z Romanom Moškotevcem pridobil leta 2002, je do nedavnega užival zaupanje omenjenega podjetnika pri upravljanju z radijem, a ti časi so očitno minili.

Nakup 47,2% deleža, ki jo je do sedaj imela v rokah finančna družba KD kapital d.o.o. namreč nakazuje, da ima Moškotevc z radiem nove, drugačne načrte. »Kot družbenik podjetja sem se odločil, da moram radiju dati nov elan, zato sem od družbenika KD Kapital odkupil 47,2-odstotni delež, ki nam bo zagotovil realizacijo naše vizije,« je Moškotevc povedal za medije.

V skupini Ahac napovedujejo, da bo radio dobil svežo programsko podobo, ki bo temeljila na tradiciji te radijske postaje, hkrati pa bo upoštevala vse globalne medijske trende. Neuradno pa naj bi radio kmalu zapustil Šentjur. 

Kam se naj bi selil in še nekaj drugih zanimivih informacij vam bomo na Kozjansko.info zaupali v kratkem. 

* na fotografiji stavba v Šentjurju, v kateri so trenutno prostori radia.

PRIPOROČAMO ŠE:
50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2013
Predstavitve najvplivnejših KiO: od 41. do 50. mesta.