Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 19. 12. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 11. do 17. 12. 2012 na šentjurski policijski postaji:
 

1. KAZNIVA DEJANJA – 6

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0

3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 24

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 97

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2

11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0

12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

 

 

NASILJE V DRUŽINI

Policisti so bili 15. 12. obveščeni o kršitvi JRM na domu partnerjev. Na kraju so zaznali znake kaznivega dejanja nasilje v družini in kršitelju oz. storilci izrekli prepoved približevanja partnerki in otrokoma. O odločitvi bo presojal preiskovalni sodnik in izdal sklep. Zaradi kaznivega dejanja bodo na ODT Celje podali kazensko ovadbo. O razmerah v družini bodo seznanili še CSD.

PIJAN TRČIL IN PODRL 2 STEBRA S PROMETNIMI ZNAKI

Policisti smo bili istega dne obveščeni, da je NN voznik pri OMV trčil v prometne znake in jih poškodoval. Prijavitelj voznika ni videl, slišal pa je samo trčenje. Policisti so na kraju izsledili voznika, ki je po trčenju počival na tamkajšnjem platoju. Ugotovljeno je bilo, da ima močan vonj po alkoholu, kar je dokazal tudi odrejen preizkus, z rezultatom nad 0.52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo VD do obravnave pri sodniku za prekrške (15 dni), v tem času pa ne sme upravljati vozil. Zaradi nepravilne strani vožnje in povzročitve prometne nesreče ter vožnje pod vplivom alkohola se bo voznik kmalu srečal s sodnikom za prekrške. Ker je ponj prišla njegova sopotnica, noči sicer preživel v prostorih za pridržanje.

NAJDEN AVTOMOBILSKI KLJUČ Z OBESKOM IN VEČ KLJUČI (HIŠNI)

Pred objektom »tržnica« je občan našel avtomobilski ključ za vozilo znamke Peugeot z daljinskim odklepanjem. Ključ je bil na obesku, zraven pa je bil še šop ključev cilindričnih ključavnic. Vsi so bili že zarjaveli. Lastnik ključev jih lahko prevzame na PP Šentjur.

ODTUJILI SO MU STARE KOVANCE

Občan iz Vrbnega je 16. 12. naznanil, da so mu bili iz starejše hiše, urejene v muzej, odtujeni kovanci. Gre za večjo količino kovancev starih do 50 let. Za oškodovanca so neprecenljivi, realna vrednost pa je seveda manjša. Policisti že poizvedujejo za storilcem, da ga bodo kazensko ovadili za tatvino.

ODTUJILI SO TOVORNO VOZILO

Policisti smo bili obveščeni, da je bil preko vikenda v centru Šentjurja na avtobusni postaji odtujeno tovorno vozilo Scania s polpriklopnikom. Zaradi kaznivega dejanja bomo na ODT Celje podali kazensko ovadbo.

NASILJE V DRUŽINI

Policisti smo bili obveščeni o kršitvi JRM na domu partnerjev. Zaznali smo znake kaznivega dejanja nasilje v družini in kršitelju izrekli prepoved približevanja partnerki in otrokoma. O naši odločitvi bo presojal preiskovalni sodnik in izdal sklep. Zaradi kaznivega dejanja bomo na ODT Celje podali kazensko ovadbo. O razmerah v družini smo seznanili še CSD.

 

GOLJUFIJA OB NAKUPU APARATA

Oškodovanec je prišel na Policijsko postajo in naznanil goljufijo ob nakupu aparata. Osumljenega bodo obiskali policisti in ga povprašali o zadevi. Zaradi kaznivega dejanja bomo na ODT Celje podali kazensko ovadbo.

ODTUJILI SO KUHINJSKE APARATE

Policisti smo bili obveščeni, da je neznanka odtujila dva kuhinjska aparata in skodelice iz priročne kuhinje oškodovanke. Zaradi kaznivega dejanja bomo na ODT Celje podali kazensko ovadbo.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Martin Kumer 
Pomočnik komandirja PP