Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Barni band se vrača na sceno z novim albumom Veseloigra (foto, video)


Barni band se vrača na koncertne odre. Bend, ki je pred kratkim izdal tretjo zgoščenko z naslovom Veseloigra, je imel v soboto, 2. junija 2012, v Rogaški Slatini prvi promocijski koncert. Na koncertu so predstavili pesmi z novega albuma, ki so jih prepletli z uspešnicami s prvih dveh zgoščenk. Za trše rock ritme in ogrevanje publike je poskrbela skupina Drugo leto.

Rokenrol je v naših krajih še vedno živ, na kar nas vedno znova opominja tudi skupina Barni band. Njeni začetki segajo v leto 1996, ko je Aleš Boroš – Barni iz Rogaške Slatine posnel prvo različico skladbe Srna z ulice, ki se je marca 1997 začela vrteti na več radijskih postajah. Barni je začel sodelovati z Goranom Koražijo, Boštjanom Brantušo, Blažem Tepešem in skupaj so pozimi 1997/1998 ustvarili material za prvo zgoščenko Jutri pojutrišnjem, ki je izšla leta 1999. Sledilo je nekaj kadrovskih sprememb, a Barni bend je šel naprej. Leta 2003 se je skupina v postavi Goran Koražija, Boštjan Imenšek, Darko Hustič, Vid Žgajner in Barni lotila snemanja novega albuma z naslovom Drugi krog, ki je izšel istega leta. Skupina je imela številne samostojne koncerte po vsej Sloveniji, nastopila je tudi na dogodkih in festivalih, kot so: Študentska tržnica, Festival Brestanica, Festival Šrot, Rock Zvok, Šent rock, Lampiončki, Globoka grla, Rock Otočec, Klumpanje idr.

Spomladi 2008 se je skupina spet preoblikovala. Alešu Borošu – Barniju in Boštjanu Imenšku sta se pridružila nova člana – Boštjan Selič ter Sandi Kampuš. Poleti 2010 so ugotovili, da je čas za novo zgoščenko, in skupaj s producentom Dragom Popovičem so začeli snemati svoj tretji album, ki je izšel letošnjo pomlad in so ga naslovili Veseloigra. Pri snemanju jim je pomagal Peter Baroš, ki igra z bendom tudi na nastopih v živo.

Na novem albumu je 11 skladb: Strašno dober dan; Ni potrebno, da me ljubiš; Lahko noč, frendica; Na Boč pada noč; Fender moj razštelani; Cuba libre; Rohitsch Sauerbrunn; Stara šola rokenrola; Veseloigra; Malo sonce in Zahvala. Avtor vseh besedil je Aleš Boroš – Barni, pri glasbi in aranžmajih pa sta poleg Barnija sodelovala še Boštjan Imenšek in Boštjan Selič. Plošča je precej razgibana in pojavljajo se motivi iz domačega obsoteljskega okolja. Najbolj lokalnopatriotska je gotovo skladba Rohitsch Sauerbrunn, ki deluje kot hvalnica Rogaški Slatini. Na plošči je mogoče zaslediti bluesovske prvine, ki so še posebej slišne v skladbi Fender moj razštelani. Ljubitelji trših rock ritmov pa lahko uživajo v pesmi Stara šola rokenrola.

Na sobotnem koncertu v slatinskem Coffee shopu je kot predskupina nastopila skupina Drugo leto, ki jo sestavljajo Milan Plavčak, Marko Zabukovšek, Bojan Mesarič in Andy Berlet. Člani benda prihajajo iz Rogatca ali Rogaške Slatine, njihov pevec Andy pa je Američan, ki se je priselil v obsoteljske konce. Utrinek s koncerta lahko poslušate v videoprispevku. 

S člani Barni banda smo opravili kratek intervju, ki si ga lahko ogledate v prvem videoprispevku. V drugem videoprispevku pa lahko poslušate pesem Veseloigra, ki je z novega albuma.

 

 

Pripravili smo tudi fotogalerijo (klik!), kjer si lahko ogledate fotografije s koncerta.

 

t/f/v: Melita Perkovič