Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Informativni dan na Šolskem centru Rogaška Slatina 2012 (foto, video)


Pretekli konec tedna so področje izobraževanja zagotovo zaznamovali informativni dnevi. Na informativni dan za osnovnošolce smo odšli na Šolski center Rogaška Slatina, kjer smo izvedeli marsikatero informacijo.

Na informativne dneve so se na Šolskem centru Rogaška Slatina dobro pripravili. Na šolskem hodniku so bile na voljo različne predstavitvene zgibanke šole. V predstavitveni učilnici nas je pozdravila šolska glasbena skupina in v njej ustvarila glasbeno vzdušje. Temu je sledila vodena prestavitev šole, ki so jo pripravili dijaki. Dijaki vedno doživljajo šolo drugače kot pedagoški delavci, zato smo z zanimanjem prisluhnili njihovemu pripovedovanju na video prispevku. Ob koncu uvodnega dela nas je pozdravila še ravnateljica, gospa profesorica Anita Pihlar in temu so potem sledile predstavitve samih izobraževalnih programov za bodoče dijake.

Šolski center Rogaška Slatina bo s 1. septembrom nadaljeval s programi gimnazija (2 oddelka), tehnik optik (1 oddelek) in tehnik steklarstva (1 oddelek). V gimnazijskem programu dijaki zaključijo šolanje z maturo, tehniki optiki in tehniki steklarstva pa šolanje zaključijo s poklicno maturo.

Pouk poteka v prenovljenih in posodobljenih učilnicah, dijakom je na voljo tudi šolska knjižnica s čitalnico, šola pa dijakom nudi tudi toplo malico. V sklopu šole pa deluje tudi dijaški dom, ki je trenutno med najsodobnejšimi v Sloveniji. Sobe so dvoposteljne in apartmajskega tipa, v vsakem nadstropju se nahaja čajna kuhinja, dobro pa je poskrbljeno tudi za aktivno preživljanje prostega časa.

Ravnateljica nam je povedala: »Največ zanimanja je bilo za program splošne gimnazije, program tehnik optik je bil srednje obiskan, za program tehnik steklarstva so se letos zanimali trije bodoči dijaki. Ker še razpis ni zaključen, je težko napovedati, koliko novih dijakov bo posamezen program sprejel. Zaradi majhnosti šole izvajamo lahko bolj individualen pristop do vsakega posameznega dijaka, ker dijake dobro in hitro spoznamo. Dijaki so tudi zaradi tega bolj povezani med sabo iz vseh izobraževalnih programov. Naši dijaki dosegajo dobre rezultate na vseh področjih, mogoče bi izpostavila geografijo, ker je to edino področje, kjer nekako vsako drugo leto imamo dijaka na svetovni ali evropski olimpijadi, dijaki pa dosegajo zlata priznanja tudi na drugih področjih. Od interesnih dejavnosti je ta trenutek najbolj obiskan mešani pevski zbor, zelo dobro so obiskani tudi naravoslovni in družboslovni krožki, veliko dijakov pa se ukvarja tudi z raziskovalno dejavnostjo. Dijaki, ki nekako oklevajo in iščejo še druge možnosti vpisa po drugih šolah, potem, ko se vpišejo na našo šolo, povedo, da jim ni žal, da so se odločili, da pridejo k nam.«

 

 

Na sliki ravnateljica, prof. Anita Pihlar. 

Predstavitev pouka pri slovenščini. 

 

 Pouk v optični delavnici.

Kaj vse so obiskovalcem pripravili dijaki ŠCRS, pa si poglejte fotogalerijo in spodnji video prispevek.  

 

 t/f/v: Jasna Colnerič