Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje muzikantov v Dolgi Gori: Dolga Gora gre naprej


 
Dolgogorska poletna prireditev ostaja eden izmed najbolj množičnih poletnih dogodkov. Krize, ki smo jo zaslutili lani, očitno ne bo, letošnji odziv poslušalcev in nastopajočih sta jo demantirala. Pod šotorom je našlo svojo zabavo kakšnih 500 obiskovalcev, med njimi opazno veliko »tujcev« iz sosednjih občin.

Kaj je glavni mik prireditve, je težko oceniti. Objektivno se je iztrošila tako idejno kot umetniško, toda nastopajoči in poslušalci jo očitno potrebujejo. Pa organizatorji dolgogorski gasilci očitno tudi.

Letošnjo prireditev je zaznamovalo kar solidno število nastopajočih, 12 posameznikov in duetov v otroški kategoriji, 6 v kategoriji nad 15 let in kar 9 ansamblov. Med nastopajočimi je bilo tudi malenkost več domačinov, štirje posamezniki (Matej Brglez, Boštjan Planko, Žan Žnidar in Klemen Kadenšek) in dva ansambla (Mladika iz Dramelj in harmonikarji KUD trta D. G.) O kvaliteti muziciranja ne bom sodil, ker nisem strokovnjak, po moji laični oceni pa nisem slišal in videl nič posebnega, nič takega, kar bi me navdušilo ali posebej razočaralo. Toda tistega »škripanja« iz prejšnjih let je bilo veliko manj. Prej bi lahko rekel, da se je raven izvajalcev dvignila. Ansambel Mladika (na fotografiji) iz Dramelj je osvojil drugo mesto, občinstvo pa je zmago prisodilo Šmarskemu odmevu.

Tega ne bi mogel reči za gostinsko ponudbo, ki je ostala na gasilski ravni čevapčičev, kotletov in pijače. Vino je dejansko bilo edina domača ponudba. Cene so bile sorazmerno ugodne, čevapčiči in kotleti po 5 €, točeno pivo 2 € in 1,8 €, vino 7 €, zato pa brezalkoholna fanta (1,5 l) 8 €. Ne vem, zakaj so me Arzenak in njegovi tako sumljivo gledali, ko sem s cenika prepisoval številke? Pa tudi sicer, čeprav so me spustili na prizorišče brez vstopnine, so se mojega novinarskega obiska vse prej kot razveselili. Že vedo …

FK / Šentjurske novice, 27. 7. 2011