Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Štajerski val ob 11.000 poslušalcev


Najnovejši podatki Nacionalne raziskave branosti, ki jo izvaja družba Vallicon in ob branosti tiska preverja tudi poslušanost radijskih postaj, kažejo na drastičen padec poslušalstva radia Štajerski val ter prepričljiv vzpon konkurenčnega Radia Rogla.

 Potem, ko je še v letu 2009 Štajerski val poslušalo 37.000 ljudi, kar ga je uvrščalo razmeroma visoko med slovenskimi radijskimi postajami in se je Radio Rogla moral zadovoljiti z 29.000 poslušalci, se je v turbulentnem letu 2010 situacija drastično spremenila. Lani je namreč Štajerski val poslušalo zgolj še 26.000 ljudi, Radio Rogla pa je pridobil kar 5000 novih poslušalcev.

 “Racionalna poslovna odločitev”, s katero je direktor Štajerskega vala Damjan Gobec opravičeval selitev tradicionalnega šmarskega radija v sosednji Šentjur, tako dobiva nove dimenzije. Dolgoletni poslušalci legendarnega radia Šmarje pri Jelšah Gobčevega poslovnega manevra očitno niso razumeli na način, kot bi si to želel direktor in so raje razočarano zamenjali frekvenco. Nekaj teh je zagotovo preklopilo na konjiški Radio Rogla, vendar se zdi, da za Štajerskim valom ostaja praznina, ki bi jo lahko zapolnil nov projekt Radia Šmarje pri Jelšah, o katerem smo poročali nedavno.   

Spomnimo, spletni časopis Kozjansko.info je konec leta 2010 beležil doseg 30.000 mesečnih obiskov

Primerjava rezultatov Nacionalne raziskave branosti za doseg slovenskih radijskih postaj za leto 2009 in 2010 (vir: www.nrb.info)