Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Maja Košutić in Luka Dečko športnica in športnik leta občine Rogaška Slatina (video)


Minulo soboto je v Kulturnem centru Rogaška Slatina potekala prireditev – Najboljši v športu v Rogaški Slatini. Že šestnajste razglasitve športnice in športnika leta občine Rogaška Slatina se je udeležilo kar nekaj pomembnih gostov s področja politike, športa in novinarstva. Osrednji gost prireditve je bil trener slovenske moške nogometne reprezentance Matjaž Kek.

Nagrade za športne dosežke so podeljevali v kar petih kategorijah: priznanja za zaslužne delavce, posebno priznanje za športne uspehe v preteklem letu, priznanja za perspektivne športnike, športnica leta 2010 in športnik leta 2010. Paleta izbora je bila zelo široka, saj je v Športno zvezo Rogaška Slatina vključenih 23 športnih društev z območja slatinske občine, ki imajo skupaj okoli 2.600 članov. V izboru naj športnice in športnika so sodelovali bralci lokalnega časopisa Rogaška novice, športna društva ter članice in člani Izvršnega odbora ŠZ Rogaška. Člani izvršnega odbora so na predlog društev določili dobitnike ostalih priznanj.

Zanimanje s strani obiskovalcev je bilo veliko
Zanimanje s strani obiskovalcev je bilo veliko

Med nominirankami za športnico leta 2010 je bilo pet deklet: Maja Košutić (državna prvakinja v latinsko-ameriških plesih), Anamari Plavčak in Tijana Todorović (v letu 2010, na 14. DP v Twirlingu, sta tretjič zapored osvojili naslov – državnih prvakinj v kategoriji B – solo pari senior- in 2 mesto v kategoriji B – freestyle pari senior), Nika Pšajd (karateistka, nosilka mojstrskega črnega pasu 1. DAN; v letu 2010 je postala državna prvakinja med kadetkami, osvojila prvo mesto na pokalni tekmi, bila skupno tretja v slovenskih pokalnih tekmah in si priborila še več drugih tretjih mest, tako posamezno kot ekipno) in Tjaša Unverdorben (od jeseni leta 2010 članica mariborskega košarkarskega kluba AJM, ki poleg slovenske lige tekmuje tudi v mednarodni jadranski ligi. Sicer je bila članica KD Janina in bila članica slovenske  reprezentance do 18 let, ki je lani na evropskem prvenstvu osvojila odlično četrto mesto, kar je do sedaj najboljša uvrstitev na evropskih prvenstvih katere koli ženske reprezentance. S tem uspehom so si priborile nastop na svetovnem prvenstvu v Čilu). 

Športnica leta 2010 v občini Rogaška Slatina je postala Maja Košutić.

Športnica leta 2010 Maja Košutić
Športnica leta 2010 Maja Košutić

Med nominiranci za športnika leta 2010 je bilo pet fantov: Luka Dečko (državni prvak v motociklizmu do 600 ccm), Željko Jotić (eden od stebrov članske ekipe, ki je tudi po zaslugi njegovih odličnih iger po polovici prvenstva suvereno vodilna v 1.B slovenski košarkarski ligi, proglašen za športnika leta 2009), Damir Halužan (konec leta 2010 je pristal na 1. mestu na Slovenski rating lestvici v latinskoameriških plesih, kar omogoča nastop in zastopanje Slovenije na Evropskem prvenstvu v Franciji in Svetovnem prvenstvu v Singapurju), Matic Prešeren (deskar na snegu, ki je zasedel 2. mesto med mladinci v naši državi, 4. v mednarodni konkurenci, prav tako pa je 4. v članski konkurenci) in Marko Verk (lani je dosegel največji uspeh slatinskega balinanja v posamični konkurenci, saj je postal državni prvak v hitrostnem zbijanju).

Športnik leta 2010 v Rogaški Slatini je postal Luka Dečko.

Luka Dečko, športnik leta 2010 v Rogaški Slatini
Luka Dečko, športnik leta 2010 v Rogaški Slatini

Priznanja za zaslužne športne delavce so prejeli: Anita Kos (predsednica Športnega društva I. OŠ Rogaška Slatina), Damir Volarić (nekdanj član KK Rogaška, kasneje trener članske ekipe, nekdanji delelgat KZS), Branko Padjan (ustanovitelj na tekmovanjih izredno uspešnega DPD Rolly Rogaška), Jože Bertalanič (dolgoletni član vodstva Tenis kluba Rogaška, zaslužen za dobro izpeljavo organizacije številnih turnirjev, ki jih klub izvaja samostojno ali v sodelovanju s Teniško zvezo Slovenije, sodnik v atletskih vrstah), Boris Špoljar (več kot 30 let deluje v ženski in moški košarki, kjer je kot član obeh uprav deloval na različnih funkcijah), Janez Verdel (dolgoletni vsestransko aktiven član Balinarskega športnega društva GIC Gradnje Rogaška, pripomogel je k razvoju društva tako na organizacijskem kot športnem področju, strokovno dela z mladimi v klubu, je član uspešne tekmovalne ekipe, ki uspešno nastopa v prvi državni ligi ter vodja balinarske sekcije pri društvu upokojencev) in Danijel Ljudjuraj (dolgoletni vsestranski nogometni delavec, sodnik malega nogometa in član Društva nogometnih sodnikov Celje, v Nogometnem klubu Rogaška je opravljal več vodilnih funkcij, trenutno je športni direktor v klubu).

Zaslužni športni delavci leta 2010 v Rogaški Slatini
Zaslužni športni delavci leta 2010 v Rogaški Slatini

Posebno priznanje za športne uspehe v preteklem letu: Športno društvo I. OŠ Rogaška Slatina (mlajši pionirji I. OŠ Rogaška Slatina so dosegli drugo mesto v pionirskem festivalu Slovenije, ekipa v Šolski košarkarski ligi se je uvrstila v finale, ekipa I. OŠ Rogaška Slatina je zmagala tudi v smučarskem Bračunovem memorialu, v državno finale v skoku v daljino se je uvrstil učenec te šole Benjamin Čebular).

Priznanje za perspektivne športnike so prejeli: Špela Kolar (ŠD Slatna II. OŠ : mlada atletinja, sodelovala je na svetovnih igrah mladih v Bahrajnu), Benjamin Čebular in Matjaž Gobec (ŠD I. OŠ: Benjamim se je uvrstil v finale slovenskega atletskega prvenstva, Matjaž je izvrsten smučar, eden najboljši v državi), Jure Hustič (Teniški klub: prvak do 14 let, finalist B turnirja državnega prvenstva), Borna Turner (KD Janina: nosilka igre v svoji kategoriji, pridna, redno obiskuje treninge), Rok Novak in Staš Čebular (Koš. šola: Rok in Staš imata veliko športno srce, pri treningih kažeta velik napredek, pred njima je uspešna športna pot), Denis Drofenik in Matic Štraus (Balinarski klub: Denis in Matic sta zelo talentirana, prizadevna na treningih, uspešna na več tekmovanjih v svojih kategorijah), Edvard Gashij, Anže Pinter in Tilen Ivanuš (NK Rogaška: nadarjeni in marljivi nogometaši iz podmladka NK Rogaška), Laura Potisk, Matija Krumpak, Rok Krumpak in Jernej Koritnik (Karate Klub: Laura Matija, Rok in Jernej so bodočnost slatinskega karateja).

Perspektivni športniki leta 2010 v Rogaški Slatini
Perspektivni športniki leta 2010 v Rogaški Slatini

Dogodek je poleg plesalcev I. OŠ Rogaška Slatina, ki so zaplesali muzikal Briljantina, popestrila Manca Špik, ki je na oder povabila številne mlade športnike in plesalce, ki so na odru skupaj s pevko zaplesali. Posebej velja omeniti izvrstno povezovalko in napovedovalko mag. Klaudijo Redenšek, direktorico Zavoda za kulturo, ki se je na odru znašla tudi kot odlična športnica.

Manci Špik sta pri koreografiji pomagala mlada plesalca
Manci Špik sta pri koreografiji pomagala mlada plesalca

Vsem dobitnikom priznanj čestitamo tudi ekipa Kozjansko.info in jim želimo obilo športnih in ostalih uspehov. 

Vabimo vas, da si v spodnjih video prispevkih ogledate nagovor župana, mag. Branka Kidriča, obsežen intervju z Matjažem Kekom, ter s športnico in športnikom leta 2010.

 
Intervju z Matjažem Kekom:
 
 
Razglasitev športnice in športnika leta 2010 občine Rogaška Slatina:
 
 
v/t/f: eH