Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tekmovanje iz nudenja prve pomoči: Mladi bodo znali pomagati


V sredo je šmarski gasilski dom gostil osnovnošolsko mladino s celotne celjske regije. Zbrali so se, da na simulacijah nesreč in telesnih poškodb pokažejo svoje znanje nudenja prve pomoči, ki so si ga pridobili v okviru učnega programa. Na regijski nivo se je uvrstilo 11 najboljših ekip, sestavljenih iz šestih tekmovalcev.

Zgolj praktično znanje ni bilo dovolj za najvišjo uvrstitev, saj so ob treh delovnih točkah, na katerih so oskrbeli poškodovance, v testnih odgovorih morali pokazati še teoretično obvladanje področja.

Po besedah ocenjevalcev so praktično vse ekipe prikazale visok nivo znanja in spretnosti pri nudenju prve pomoči. Razlike na tekmovalni lestvici so  bile zelo majhne, prvega mesta pa so se razveselili domačini iz OŠ Šmarje pri Jelšah. Za njimi so se uvrstili Zrečani, tretje mesto pa je zasedla ekipa iz Vojnika. Učenci II. OŠ Rogaška Slatina so se uvrstili na nehvaležno četrto mesto, dve ekipi s Ponikve pa sta se morali zadovoljiti s spodnjim delom lestvice. Priznanja je podelil župan Občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš.

Prikazano znanje mladih fantov in deklet nas je prepričalo, da se na njihovo pomoč v primeru, da bi jo potrebovali, lahko zanesemo.

Oglejte si nekaj fotografij, za več pa obiščite našo foto-galerijo (klik!)