Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gorenak izgubljen, Drobne tudi v napadu?


Navkljub zimskim razmeram so šentjurski nogometaši minuli petek začeli s pripravami na spomladanski del sezone v 2. SNL. Kakšna zasedba bo 7. marca pričakala Krško še ni znano, saj prestopni rok traja do konca januarja. Jasno pa je, da Šentjurčanom še nekaj časa ne bo mogel pomagati kapetan Uroš Gorenak, vzpodbudno pa je, da v ekipi kot posojeni igralec ostaja Jernej Leskovar. Trener Oskar Drobne ne izključuje, da bi po potrebi morda lahko zaigral tudi sam.

Šentjurski nogometaši so končali z »zimskim spanjem«, kljub temu, da je Športni park še krepko zasnežen. Toda do nadaljevanja prvenstva v 2. SNL sta le slaba dva meseca, zato je trener ekipo minuli petek zbral na prvem letošnjem treningu. Kakšna bo sestava ekipe ob nadaljevanju prvenstva je tudi tokrat še neznanka, saj prestopni rok traja do 31. januarja. »Seveda si želimo, da bi ogrodje moštva ostalo nespremenjeno. Moram poudariti, da je vodstvo kluba poravnalo vse obveznosti, kar je spodbudno. Načeloma do večjih sprememb ne bi smelo priti, morda bi se lahko okrepili z dvema ali tremi igralci, saj smo na nekaterih igralnih mestih nekoliko slabši,« pravi Drobne.

Zagotovo se bo poznala odsotnost Drameljčana Uroša Gorenaka, ki je zaradi poškodbe izpustil že zadnje jesenske tekme. Preiskave so pokazale, da je poškodba gležnja hujša, tako da bo potrebna operacija, kar pomeni, da je šentjurski kapetan verjetno izgubljen do konca prvenstva.

Drobne pa bo lahko še naprej računal na vezista Jerneja Leskovarja, ki je pred dnevi iz Olimpije prestopil v Celje. Za Ljubljančane je v drugoligaški konkurenci dosegel en gol, v prvi ligi pa ni dobil priložnosti, jeseni je tako že bil posojen Šentjurju. Leskovar bo zdaj formalno član CM Celja, še naprej pa bo imel pravico nastopa tudi za Šentjur.

»Potrebovali bi še kakšnega napadalca. Bezjak je jeseni za nas odigral samo 5 tekem, Firšt je imel težave s poškodbami,« meni Drobne, ki je poleg vodenja Šentjurja jeseni občasno v 3. SNL igral še za matične Štore. »Oki« je seveda še vedno odličen napadalec, ki bi poleg treniranja lahko zabil tudi še kakšen gol za Šentjur. Je mogoče, da bi svojim varovancem pomagal tudi na igrišču? »Ne izključujem te možnosti, vendar zaenkrat še ni sprejeta nikakršna odločitev. Zdaj je pomembno, da se dobro fizično pripravimo, po koncu prestopnega roka pa bomo začeli razmišljati tudi o konkretnih kombinacijah.«

Šentjurčani se bodo večinoma pripravljali v Športnem parku, telovadnici in v fitnesu. Dokler bo sneg, se bodo nekajkrat podali tudi na umetno travo v Celje, sicer pa jih že kmalu čakajo tudi tri močne prijateljske tekme s prvoligaši: 23. januarja z Olimpijo, do konca januarja pa še s Celjem in Interblockom.

Prvenstvo bodo nadaljevali 7. marca, ko bo v Športnem parku gostovalo zadnjeuvrščeno Krško, ki pa naj bi se močno okrepilo.

 

L.H. / Šentjurske novice

 

 

*na fotografiji Oskar Drobne