Predstavitve najvplivnejših KiO 2014: od 31. do 40. mesta

18. 1. 2015 20:30

kio-2014-31-40V tokratnih predstavitvah najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja vas seznanjamo z aktivnostjo vplivnežev, razvrščenih med 31. in 40. mestom.

Tokratna druščina desetih je izjemno pisana; največ je še vedno gospodarstvenikov, katerim pa se pridružujejo umetniki, novinarka, nogometaš in filozof-teolog.

Grafični prikaz nad fotografijo – puščica navzgor ali navzdol ter številka ponazarjajo uvrstitev posameznika glede na lansko lestvico najvplivnejših (v letu 2013).

IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2012)
31   -3
Ivan Cajzek
Ivan Cajzek je v primerjavi z lanskoletno lestvico zdrsnil še nekoliko navzdol. Beležil je padec prihodkov v letu 2014 (v letu 2013 več kot 21 milijonov evrov čistih prihodkov).

Kljub težkim časom, predvsem za gradbince in gradbenike, pa GIC gradnje d.o.o. posluje s čistim dobičkom.Njihove hčerinske firme so GPC, IPI, TRIK d.o., lastniški delež ima tudi v podjetju Sončni dom d.o.o. iz Maribora. Lanska predstavitev (28.)

32 – 8
Anton Škrabl
Lastnik ene največjih orgelskih delavnic v Evropi in svetu se še vedno ponaša z največ izdelanimi orgalami na svetu, najdemo jih v več kot 20 državah. Zven Škrablovih orgel bogati številne cerkve in glasbene šole.Na skupno 10.000 kvadratnih metrih delovnih površin Anton Škrabl zaposluje približno 60 delavcev.

Največjo prednost uspešnega poslovanja in kvalitetne izdelave končnega izdelka je zagotovo v dejstvu, da prav vse dele, ki sestavljajo orgle, izdelujejo v lastni proizvodnji. Čisti prihodki v letu 2013 so se ustavili pri slabem milijonu in pol – 1.491.259 evrov. Lanska predstavitev (24.)

33 -11
Lucija Stupica Enbohm
Pesnica krmari med Slovenijo in Švedsko. Na domači kulturni sceni je še vedno aktivna.Ob pripravi vsakoletnega festivala Pranger, ki dobiva veljavo tudi v mednarodnem prostoru, sodeluje tudi pri drugih projektih.Med drugim je bila selektorica lanskih Dnevov poezije in vina na Ptuju, enega od najpomembnejših pesniških dogodkov v državi. Lanska predstavitev (22.)
34  + 7
Tanja Gobec
Tanja Gobec je nepogrešljiv del notranjepolitične redakcije TV Slovenija. Ob delu na terenu se vse pogosteje preizkuša tudi v vlogi voditeljice. Pomladi je nekajkrat pripravila in vodila oddajo Tarča, aktivna je bila tudi med trojčkom volitev.

Med drugim je vodila soočenje pred državnozborskimi volitvami, ki ga je z odhodom iz studia zaznamoval podpredsednik SDS Zvone Černač.

Prvi dan leta 2015 je TV Slovenija predvajala oddajo Slovenija v letu 2014, ki jo pripravila in s komentarji pospremila prav Gobčeva. Lanska predstavitev (41.)

35  – 9
Simona Mele
Članica uprave HIT-a je lani postala še predsednica uprave hčerinske družbe HIT Alpinea. Gre za družbo, v kateri je bila Meletova predtem predsednica nadzornega odbora, na vrh uprave pa se je zavihtela po prestrukturiranju družbe in uvedbi enotirnega sistema upravljanja.HIT Alpinea je leto 2013 (ko Mestinjčanka še ni bila v upravi) zaključila z 1,8 milijoni evrov izgube.

S krpanjem rdečih številk se Meletova sooča tudi v krovni družbi. HIT Nova Gorica je namreč po podatkih iz poslovnega registra Gvin leta 2013 zabeležil 1,7-milijonsko izgubo.

Ustvarili so 125 milijonov evrov prihodkov, kar je za dobrih 6 milijonov manj kot leto poprej. Lanska predstavitev (26.)

36   -9

Stane Jagodič

71-letnik še vedno ustvarja. Tako je lani razstavljal na skupinski razstavi v znameniti dunajski galeriji Photon. Zveza slovenskih likovnih umetnikov ga je počastila z nagrado za življenjsko delo na področju asemblaža.

Podelitev je bila v sklopu Mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj, kjer so bile na ogled tudi Jagodičeve stvaritve. Lanska predstavitev (27.)

37 novinec
Ivan Firer – Fikiforo39
Edini aktivni nogometaš na lestvici je v konici napada izstopal že v matičnem Mons Claudiusu iz Rogatca, kjer je bil v mlajših kategorijah med nadarjenejšimi igralci svoje generacije v regiji.Preboj v najvišji kakovostni razred je bil dolgotrajen. Preizkusil se je pri islandskemu Grindaviku, ob vrnitvi v Rogatec se zaposlil in ob razvažanju pošte po Kozjanskem nadaljeval nogometno kariero kot amaterski igralec.A Firer se je še enkrat povzpel. Preko takrat drugoligaške konjiške Dravinje in ptujske Drave se je prebil v prvo postavo prvoligaša iz Celja. V 32 tekmah je zabil sedem golov. Sodelovanje s Celjani se je končalo pozimi leta 2012, ko se je Firer za pol sezone preselil v NK Šmarje pri Jelšah, ki je tisto leto osvojil naslov prvaka v Štajerski ligi in se prebil v 3. ligo.

Že pred koncem sezone je prišla ponudba velenjskega Rudarja in priljubljeni Fiki je še enkrat dobil priložnost v prvoligaški druščini. Zagrabil jo je z obema rokama. Pet golov v lanski sezoni je prepričalo selektorja slovenske reprezentance Srečka Katanca, da 30-letnega Rogatčanu uvrsti v ekipo za južnoameriško turnejo.

Firer je svoje prve reprezentančne minute odigral na tekmi proti Argentini, kjer je nastopil tudi superzvezdnik Lionel Messi. S tem je postal prvi nogometaš z območja Obsoteljai in Kozjanskega, ki je zaigral za državno reprezentanco.

Katanec ga v reprezentanco kasneje ni več klical.

38  – 26
prof. dr. Anton Stres
Teolog in filozof je “izgnanstvo” v tujini (po sprejetju objektivne odgovornosti za finančni bankrot Mariborske nadškofije) preživel v svoji ljubi Franciji, kjer je pred desetletji tudi doktoriral iz filozofije.

V domovino (v skupnost lazaristov v Šentjakobu) se je vrnil konec poletja ter se aktivno vključil v delo v Cerkvi, kot mu najbolj ustreza – s ciklusom predavanj o človeku in njegovi veri, o odnosu do bližnjega in Boga, pri sv. Jožefu v Celju.

Po terorističnih napadih v Parizu sta pred dnevi skupaj z Raidom Al-Daghistanijem, Iračanom, ki živi v Sloveniji,  na odmevnem forumu spregovorila o vojni v krščanstvu in islamu. Lanska uvrstitev (12.)

39   -2
Franc Branko Zupanc
V letu 2013 je Akvonij ustvaril 5,7 milijonov EUR prihodkov, kar je malo manj od leta 2012, dobička je bilo za slabih 25 tisočakov.

Na jesenskih lokalnih volitvah je pri SMC kandidiral za občinski svet, čeprav so ga hoteli za županskega kandidata. Lanska predstavitev (37.)

 

40   -2
Aleksander Janša
Podjetje Hrib d.o.o.  s 37 zaposlenimi je v letu 2013 ustvarilo 17,3 mio EUR prihodkov, kar je malenkostno povečanje glede na leto 2012.Dobička je bilo za dobrih 125 tisoč evrov.Hrib d.o.o. med drugim tudi uspešno posluje z javnimi ustanovami, organizacijami in zavodi, od katerih so v zadnjih 10 letih pridobili dobrih 5 milijonov evrov prihodkov.

Supervizor odkriva, da so največ posla, za 334 tisoč evrov, opravili z Domom ob Savinji Celje, sledita Vrtec Šentjur in Dom za varstvo odraslih Velenje.Lanska predstavitev (38.)

vodopivec-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,093 seconds.