Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ko slikarji s kolonije Zibika – Tinsko dela na ogled postavijo (foto)


zibika tinskoJanko Orač je ob pomoči Kulturnega društva Zibika in Občine Šmarje pri Jelšah v letošnjem juniju že petič zapovrstjo povabil kolege slikarje na svojo domačijo na Tinskem. Na letošnji slikarski koloniji Zibika – Tinsko, ki je bila tokrat prvič mednarodna, je ustvarjalo 10 slikarjev. Nastala dela so bila na ogled že ob zaključku kolonije, zdaj pa so dobila svoj prostor na razstavi v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah.

Dela Vlasta Arzenšek Gottstein, Ivana Balaževića, Igorja Banfija, Milene Braniselj, Jane Dolenc, Barbare Kastelec, Rada Jeriča, Marijana Maznika, Petra Vernika in Janka Orača so v petek zasijala še bolj imenitno kot prejšnja leta, saj so v Knjižnici Šmarje pri Jelšah uredili ustrezno razsvetljavo za razstave umetniških del v spodnji dvorani kulturnega doma. 

Tudi na otvoritvi razstave so imeli glavno besedo Zibčani. Obiskovalce je čez program vodila Helena Rančigaj, kulturno obogatili pa so ga pevci iz Okteta Zibika in Martina Rančigaj na kitari. Strokovno mnenje o nastalih delih je podala umetnostna zgodovinarka Marja Lorenčak Kiker, razstavo pa je otvoril župan Jože Čakš.

Dodajmo še, da je vsak udeleženec kolonije Zibika – Tinsko, tako kot je to že v navadi, prispeval eno delo v fond umetniških del Občine Šmarje pri Jelšah. Ta zbirka je predstavljena v katalogu 5. slikarske kolonije Zibika – Tinsko, v katerem boste našli tudi celoten pregled avtorjev in del letošnjega srečanja. Razstava bo v spodnji dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah na ogled do 3. decembra, ko jo bo zamenjala razstava starih koledarjev. Ogled razstave vsekakor priporočamo, za pokušino pa si lahko ogledate fotografije, ki smo jih zbrali v galeriji na Kozjansko.info.

sliarji
Otvoritve razstave so se udeležili (z leve) Peter Vernik, Marijan Maznik, Vlasta Arzenšek Gottstein in Jana Dolenc
janko orac
Janko Orač je pobudnik, gostitelj in glavna pogonska sila slikarskih kolonij v Zibiki in na Tinskem
marja lorencak
O delih je s strokovnega vidika spregovorila umetnostna zgodovinarka Marja Lorenčak Kiker
martina rancigaj
Program je popestrila kitaristka Martina Rančigaj

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

Preberite in poglejte tudi:
Zibika in Tinsko že petič v znamenju slikarskih barv (foto in video)
Fotogalerija: 5. slikarska kolonija Zibika – Tinsko 

t/f: mK