Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 2. 6.–8. 6. 2009


V obdobju od 2. 6. 2009 do 8. 6.2009 je PP ŠENTJUR beležila in obravnavala naslednje varnostne pojave:

 

1.       KAZNIVA DEJANJA – 7

2.       PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1

3.       PRIDRŽANE DO IZTREZNITVE – 3

4.       OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5

5.       PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2

6.       PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 5 

7.       PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2

8.       IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 25

9.       PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 92 

10.   ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 7  

 

TATVINA ŠKARPIRNE ŽLICE ZA DELOVNI STROJ

Dne 3. 6. 2009 je PP Šentjur obvestil občan, da mu je NN storilec na delovišču v Stopčah odtujil škarpirno žlico od delovnega stroja. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

 

SEŽIGANJE ODPADKOV V ŠENTJURJU

Dne 3. 6. 2009 je bila PP Šentjur obveščena, da občan v mestni ulici v Šentjurju sežiga odpadke v neposredni bližini stanovanjskih hiš ter z navedenim početjem moti ostale občane. Policisti so na kraju zbrali obvestila in opravili ogled kraja. Zoper občana, ki je sežigal odpadke, so policisti podali poročilo medobčinskemu inšpektoratu, ki je pristojen tudi za občino Šentjur, ki bo zoper občana izvedel ukrep.

VLOM V TRGOVINO V ŠENTJURJU

Dne 5. 6. 2009 zjutraj so bili policisti PP Šentjur obveščeni o vlomu v trgovino v  Šentjurju. Policisti so z ogledom kraja in z zbranimi obvestili ugotovili, da je NN storilec iz trgovine odtujil več predmetov. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

 

SIN PRETEPEL OČETA

Dne 5. 6. 2009  so bili policisti PP Šentjur s strani občana obveščeni, da ga je pretepel sin, prav tako naj bi se to že večkrat ponovilo v preteklosti. Policisti so kršitelju zaradi zaščite žrtve izrekli prepoved približevanja. Zoper nasilneža je bila podana kazenska ovadba na sodišče.

 

PES UGRIZNIL DEKLE

Dne 6. 6. 2009 so bili policisti PP Šentjur obveščeni o ugrizu psa v okolici Šentjurja, kjer naj bi pes ugriznil dekle. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je spuščen pes ugriznil dekle in ji pri tem zadajal telesne poškodbe, zaradi česar je morala iskati zdravniško pomoč. Zoper lastnika psa sledi postopek pri prekrškovnem organu PP Šentjur zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali, prav tako je bilo podano poročilo na Veterinarski urad RS. 

VANDALIZEM NA OBJEKTU VRTCA PEŠNICA

Dne 6. 6. 2009 zvečer je  bila PP Šentjur obveščena o vandalizmu na objektu vrtca Pešnica. Policisti so z ogledom in z zbranimi obvestili na kraju ugotovili, da je NN storilec vrgel kamen v steklo vrat. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

 

PRIDRŽANJE VOZNIKOV ZARADI VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

Patrulja PP Šentjur je ponoči dne 6. 6. 2009 ustavila voznika, ki je bil vidno pod vplivom alkohola. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti kateri je pokazal 0.99 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje v prostorih PP. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na sodišče.

Patrulja PP Šentjur je ponoči dne 7. 6. 2009 ustavila voznika, ki je bil vidno pod vplivom alkohola. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti kateri je pokazal 0.94 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje v prostorih PP. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na sodišče.

Patrulja PP Šentjur je ponoči dne 8. 6. 2009 ustavila voznika motornega kolesa, ki je bil vidno pod vplivom alkohola. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.68 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje v prostorih PP. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na sodišče. 

 

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI 

Ponoči dne 7. 6. 2009 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v okolici Ponikve. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je mladoletni voznik z neregistriranim kolesom z motorjem na katerem je prevažal potnika. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je z njega zapeljal in se prevrnil. Pri tem se je mladoletni voznik hudo telesno poškodoval in ostal na zdravljenju v Splošni bolnišnici Celje. Zoper mladoletnega voznika bodo policisti  podali obdolžilni predlog na sodišče zaradi kršitev določil Zakona o varnosti cestnega prometa.

 

VLOM V KAVARNO V ŠENTJURJU

Dne 7. 6. 2009 zjutraj so bili policisti PP Šentjur obveščeni o vlomu v kavarno v Šentjurju. Policisti so z ogledom kraja in z zbranimi obvestili ugotovili, da je NN storilec iz kavarne odtujil več predmetov. Za storilcem – storilci policisti še poizvedujejo.

VLOM V GOSTINSKI LOKAL V ŠENTJURJU

Dne 8. 6. 2009 zjutraj so bili policisti PP Šentjur obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Šentjurju. Policisti so z ogledom kraja in z zbranimi obvestili ugotovili, da je NN storilec iz gostinskega lokala odtujil več predmetov. Za storilcem – storilci policisti še poizvedujejo.

NEDOSTOJNO VEDENJE NA JAVNEM KRAJU

Dne 8. 6. 2009 so bili policisti PP Šentjur obveščeni, da se občan pred Zdravstvenim domom v Šentjurju nedostojno vede do mimoidočih in zaposlenih v zdravstvenem domu. Policisti so kršitelju izdali plačilni zaradi kršitev določil Zakona o javnem redu in miru.

 

REPRESIVNA AKCIJA »ALKOHOL UBIJA – NAJVEČKRAT NEDOLŽNE«

Navedena akcija po vprašanju psihofizičnega stanja voznikov v cestnem prometu je potekala na območju celotne Republike Slovenije v času od 1. 6. 2009 do 7. 6. 2009. V tem času so policisti PP Šentjur ustavili 221 voznikov, od tega so jih preizkusili 125. Pri preizkusih je bilo ugotovljeno, da je v tem času v cestnem prometu vozilo pod vplivom alkohola 9 voznikov. Trije od njih so bili tudi pridržani. Ponovno se opozarja voznike, da ne vozijo vozil v cestnem prometu, če so pred tem zaužili alkoholne pijače, saj je zaradi tega večja verjetnost, da ogrozijo varnost drugih udeležencev in tudi svojo varnost ter s povzročijo prometno nesrečo. Trenutna stopnja alkoholiziranih povzročiteljev v prometnih nesrečah je na območju Policijske uprave Celje 13.3 %.

 

 

Po pooblastilu komandirja  policijske postaje

Martin KUMER

POMOČNIK KOMANDIRJA PP