Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjur bogatejši za enajst lokalnih turističnih vodnikov


Zaklade Šentjurja bo sedaj obiskovalcem razkazovalo enajst novih turističnih vodnikov. Ti so uspešno opravili izobraževanje in bodo kmalu pričeli z delom.

Šentjur je z zaključkom dvomesečnega usposabljanja za lokalne turistične vodnike, ki ga je organizirana Razvojna agencija Kozjansko, pridobil enajst novih vodnikov. Ti so uspešno opravili izpit, ocenjevalna komisija pa jim je dala pozitivno mnenje za začetek dela z obiskovalci.

Foto: Kvirina Martina Zupanc

Slavnostni dogodek po koncu izobraževanja, ki je bilo zaradi podpore Občine Šentjur brezplačno, se je odvil v Grajski kašči na Planini pri Sevnici. Tam je novopečene vodnike pozdravila tudi podžupanja Občine Šentjur, Silva Koželj. Kot so zapisali na Razvojni agenciji Kozjansko, je vloga lokalnih turističnih vodnikov nepogrešljiva za zagotavljanje kakovostne turistične izkušnje. S svojim delom oblikujejo nepozaben vtis, ki ga obiskovalci odnesejo s seboj, kar lahko pomembno prispeva k nadaljnjemu razvoju turistične destinacije.

Novi vodniki so že vpisani v Register lokalnih turističnih vodnikov na območju Občine Šentjur in so že prejeli identifikacijske izkaznice, ki jih bodo uporabljali pri svojem delu.

Direktor Razvojne agencije Kozjansko, Jure Raztočnik je ob tej priložnosti poudaril pomen turističnih vodnikov: “Na Razvojni agenciji Kozjansko skrbimo za razvoj vodniške službe na šentjurskem območju. Z usposabljanji vzgajamo nove generacije vodnikov, obenem pa obstoječim omogočamo pridobivanje novih kompetenc, ki so ključne za kakovostno opravljanje njihovega dela. Udeleženci tečaja so pridobili tako teoretična kot praktična znanja o osnovah turističnega vodenja ter o pomenu in vlogi turističnega vodnika. Poleg tega so prisluhnili zanimivim predavanjem s področja lokalne zgodovine, kulturne in naravne dediščine ter retorike. Prepričan sem, da bodo novi vodniki pripomogli k večji prepoznavnosti naših krajev in k bolj kakovostni predstavitvi šentjurskega območja obiskovalcem.

Foto: Kvirina Martina Zupanc