Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladim bralcem v navdih: Zala Đurić in Matej Zemljič obogatila otvoritev bralne značke v Rogaški


V knjižnici Rogaška Slatina se je v petek odvijala otvoritev bralne značke, na kateri sta sodelovala tudi igralca serije Skrito v raju, Matej Zemljič in Zala Đurić, ki sta dogodek preslikala v sproščeno pogovorno popoldne. Njuna prisotnost je dogodek naredila še bolj poseben, saj sta spodbudila mlade k branju in ustvarjalnosti, kar je dodatno obogatilo otvoritev bralne značke.

Z dogodkom se je vpis v bralno značko pričel in mladi bralci se bodo kontinuirano vpisovali v naslednjih dneh. V knjižnici so za njih pripravili aktualno brošuro ponujenih knjig, kjer so predstavljene knjige, ki so jih vključili v letošnjo sezono bralne značke, do meseca aprila, ko se bo odvijala tudi zaključna prireditev pa morajo prebrati 4 knjige s seznama.

V knjižnici so na dogodek povabili tudi igralca iz serije Skrito v Raju: “Zala Đurić in Matej Zemljič sta izjemna igralca, ki sta s svojim talentom in predanostjo postala priljubljena med mladimi gledalci. Zala prihaja iz znane igralske družine, njena pot pa jo je vodila tudi v Ameriko, kjer je sodelovala pri različnih projektih. Matej pa je prav tako zelo cenjen zaradi svojih vlog v gledališču in na televiziji. Serija Skrito v raju, v kateri sta oba igrala pomembni vlogi, je med mladimi postala pravi hit, zato smo ju povabili, da svojo zgodbo in igralske izkušnje delita tudi na dogodku, saj verjamemo, da sta mladim v navdih,” so ob tem povedali v slatinski knjižnici.

Otvoritev bralne značke (foto: Knjižnica Rogaška Slatina)

Zala in Matej sta govorila o svojih začetkih v igralski karieri, o izzivih, s katerimi sta se soočala, in kako sta se razvijala kot igralca. Zala je delila svoje izkušnje iz Amerike, kjer je delala v drugačnem okolju, Matej pa je opisal svoje izkušnje v gledališču in na televiziji. Občinstvo sta navdušila s svojo odprtostjo, energijo in predvsem s strastjo do igralskega poklica.

Delila sta tudi anekdote s snemanja serije Skrito v raju, kar je še posebej pritegnilo pozornost mladih, ki jih zanima, kako izgleda življenje na snemanju priljubljene serije. Navdušila sta s svojo iskrenostjo, dostopnostjo in sposobnostjo povezovanja z mladimi, kar je ustvarilo čudovito vzdušje na dogodku.

V petek predavanje strokovnjaka s področja vzgoje o aktualnih izzivih sodobne vzgoje, dr. Sebastjana Kristoviča:

V Knjižnici Rogaška Slatina nadaljujejo z vsebinskimi petkovimi večeri, tokrat namenjeni staršem.

Permisivna vzgoja se je izkazala za napačno in celo škodljivo, kar se evidentno kaže na otrocih/mladostnikih in pri delu z njimi, se je nujno potrebno vrniti h koreninam vzgoje oz. k vzgoji po zdravi pameti. Pojavlja se problematika, ki je nedolgo nazaj še ni bilo – od splošne nezainteresiranosti, zdolgočasenosti, nespoštovanja avtoritet, do različnih kemičnih in nekemičnih zasvojenosti, do apatije in agresivnega vedenja. Stanje je alarmantno in zaskrbljujoče.

Predavanje predstavlja odgovor na trenutno zaskrbljujočo situacijo, v kateri so se znašli tako strokovni delavci, kot tudi starši in predvsem naši otroci ter mladostniki.

V petek, 18. oktobra 2024, ob 18. uri v Knjižnici Rogaška Slatina.