Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na regijskem gasilskem tekmovanju v Zrečah odlični gasilci iz naših krajev


V Zrečah se je ta vikend odvilo regijsko gasilsko tekmovanje za mladince in operativne gasilce, kjer so bile odlične gasilske enote s Kozjanskega in Obsotelja.

Tekom tekmovalnega vikenda se je v soboto odvilo Regijsko tekmovanje pionirjev in mladincev, dan kasneje pa še Regijsko tekmovanje članov in starejših gasilcev. Na tekmovanju so sodelovale najboljše enote iz osmih gasilskih zvez celjske regije. Prvega tekmovanja se je udeležilo 74 enot mladih gasilcev, v nedeljo pa je tekmovalo 96 enot članov in starejših gasilcev.

Na mladinskem tekmovanju so se tekmovalci vseh kategorij pomerili v štafeti na 400 metrov z ovirami ter vaji razvrščanja, ob tem pa so pionirji izvedli še vajo z vedrovko, mladinci pa vajo z ovirami.

Iz Kozjanskega in Obsotelja se je v kategoriji pionirji najboljše odrezala enota Loka pri Žusmu, ki je zasedla drugo mesto, v kategoriji pionirk pa so tretje mesto zasedle članice enote Dobje. Med mladinci so bili drugi mladi gasilci iz Pristave pri Mestinju, v kategoriji mladink pa je drugo mesto zasedla enota Šmarje pri Jelšah. Tako so v vseh kategorijah na stopničke stopile tudi tekmovalne enote prostovoljnih gasilskih društev iz našega območja.

Mladinke iz PGD Šmarje; vir foto: FB/Pgd Šmarje
Enote s Kozjanskega in Obsotelja odlične tudi na članskem tekmovanju

Na Regijskem gasilskem tekmovanju članov in starejših gasilcev so se člani pomerili v vaji z motorno brizgalno, štafeti na 400 metrov z ovirami in vaji razvrščanja, starejši gasilci pa so svoja znanja prikazali v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti.

Članice A iz PGD Buče; vir foto: FB/Članice A Pgd Buče

V kategoriji člani A so se odlično odrezali gasilci iz Lokarja in zasedli drugo mesto, tretji pa so bili gasilci iz Šmarja pri Jelšah. V kategoriji članice A so vsa najboljša mesta zasedle gasilke iz naših krajev. Prve so bile članice enote Lesično – Pilštanj – Zagorje, druga je bila enota Buče, tretja pa Steklarna Rogaška Slatina. V kategoriji člani B so drugo mesto zasedli člani enote Steklarna Rogaška Slatina, tretje mesto pa enota Mestinje člani B. V kategoriji članice B je tretje mesto zasedla enota Steklarna Rogaška Slatina, med starejšimi gasilkami pa drugo mesto enota Šentjur pri Celju.

Tekmovalna enota starejših gasilk PGD Šentjur; foto: FB/Tone Kukovič

Po koncu tekmovanja so vodilni najboljšim podelili pokale, na državno tekmovanje, ki se bo odvilo v začetku prihodnjega leta, pa so se uvrstile od tri do štiri najboljše ekipe iz vsake kategorije.

Regijski poveljnik celjske regije Bojan Hrepevnik je po koncu tekmovanja izrazil zadovoljstvo nad pokazanim znanjem: “Gasilske enote so pokazale izredno visoko znanje, kar je bilo tudi za pričakovati. To je že druga stopnja tekmovanj, kjer tekmujejo najboljše tekmovalne enote iz posameznih gasilskih zvez.

Tekmovalne ekipe PGD Steklarna Rogaška Slatina; vir foto: FB/PGD Steklarna Rogaška Slatina