Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju pri Jelšah športno in kulinarično obarvan konec tedna


V Šmarju pri Jelšah je pretekla sobota minila v znamenju športa in kulinarike. V kraju se je odvilo več tekmovanj, organizirali pa so tudi grajsko kavarno.

Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah je v sodelovanju z društvom Šentlok in Športnim društvom Šmarje na Jelšingradu pripravil pestro športno dogajanje. Za lokostrelce so organizirali tekmovanje v poljskem lokostrelstvu, ki so se ga udeležili vsi člani njihovega društva in krožkov, ki jih izvajajo.

Najboljši v kategoriji mladinci; vir foto: FB/Footgolf Slovenia

Športniki, ki so prihajali iz cele države ter izven naših meja, so tekmovali tudi v footgolfu. To je bila letošnja predzadnja tekma Slovenske footgolf lige 2024. Med mladinci je prvo mesto osvojil Matic Podgoršek, drugi je bil Amon Della Bianca, tretji pa Gal Mlekuž. V kategoriji članov je bil prvi Denis Mlekuž, drugi Uroš Krajnc, tretji pa Dejan Novak.

Tekmovali so še v kategorijah seniorji nad 46 let ter seniorji nad 55 let. V prvi je bil najboljši Primož Zorč, drugi je bil Leon Suntner, tretji pa Viktor Hotko. V zadnji kategoriji je najvišje mesto zasedel Matjaž Damiš, drugo Miran Perič, tretje pa Franc Nani Matjašič.

Ob koncu tedna je bilo zanimivo tudi v Športnem parku Šmarje, kjer je Nogometni klub Šmarje prvič gostil Hofer pokal v nogometu U9, ki se ga je udeležilo kar nekaj ekip s področja Medobčinske nogometne zveze Celje. V športni park so prestavili tudi grajsko kavarno, ki je obiskovalcem ponujanja odlične okuse kave. Prav tako se je pretekle dni načrtoval turnir v tenisu, vendar je bil zaradi dežja prestavljen na drug termin.

Utrinki dogajanja; foto: Gregor Krajnc
Tekmovanje v poljskem lokostrelstvu; vir foto: FB/Šentlok
Športniki se radi vračajo v Šmarje

Direktor Javnega zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah Gregor Krajnc nam je ob tej priložnosti povedal: “Res pestra športna sobota v Šmarju pri Jelšah. Aktvini so bili v domačem Košarkarskem klubu Jelša, Nogometnem klubu Šmarje, ki so gostili Hofer pokal U9, Športno društvo Šmarje in Šentlok pa so kljub dežju v zadnjih dneh in delih na dvorcu Jelšingrad, popestrili dogajanje v okolici dvorca Jelšingrad in pokazali, da se nam obeta zanimivo dogajanje tudi v prihodnje.

Ob tem ga veseli: “Posebej me veseli mednarodna udeležba in pozitivni odzivi igralcev, ki se radi vračajo v naš kraj.

Ostali nagrajenci footgolf tekmovanja; vir foto: FB/Footgolf Slovenia