Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini gostili predavanje svetovne karate ikone


Zadnji konec tedna je bila Rogaška Slatina prizorišče karate seminarja, ki so se ga udeležili trenerji, karateisti tekmovalci in rekreativni športniki.

Dušan Dačić med predavanjem; foto: KKKO

Kot so sporočili iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, so udeleženci na njem dopolnili, nadgradili in poglobili svoje dotedanje znanje karateja. Poudarek je bil na biomehaniki karateja in fizični pripravi ter principih dela za kate in borbe.

Skupaj se je zbralo kar 40 karateistov iz vse Slovenije in celo Nemčije, tako da je bil prisoten tudi pridih mednarodnega okolja.

Utrinek z vadbe; foto: KKKO

Znanje je strokovno predajal profesor Dušan Dačić (10. dan) iz Srbije. Pri njem gre za svetovno ikono karateja s širokim znanjem, ki ga z velikim srcem, veseljem in zagreto  zavzetostjo predaja naprej.

Vsebina, ki jo je predstavljal, je glede na zapis iz KKKO pomembna in uporabna za vse športnike, različne športe in gibanja, ki jih uporabljamo v vsakdanjem  življenju. Akademija, ki jo vodi, je naravnana izjemno napredno. Poudarja, da predava z namenom, ker želi povedati, kaj je sam kot vrhunski športnik – tekmovalec v svetovnem rangu delal narobe in želi, da teh napak športniki ne bi ponavljali.

Še en utrinek z vadbe; foto: KKKO

Dušan je bil vedno korak pred ostalimi karateisti, zato je bil tako uspešen in prodoren v Jugoslaviji, Evropi in svetu. Udeleženci na seminarju so bili navdušeni in so njegovo predavanje in demonstracijo sprejemali z “odprtimi” usti, očmi in ušesi. Telovadnico so zapustili z bučnim aplavzom in nasmejanimi obrazi.

Ob koncu so zapisali, da upajo, da se bo še kdaj pojavila priložnost sodelovanja na tako kvalitetnem seminarju v Sloveniji. V sklopu seminarja je potekalo tudi polaganje za višje karte pasove. Klubski trener Zdravko Romih je napredoval v 8. dan, Miha Romih pa na nivo 5. dne.