Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bežali so pred zmajem z Donačke gore (foto)


Stara legenda pravi, da znotraj Donačke gore spi zmaj, ki si ga ne želimo prebuditi, saj bi takrat morali bežati. A že drugo leto zapored so ga v Rogatcu zbudili v namene teka “Bejži, zmaj gre z Donačke!”

V športnem parku v Rogatcu so zadnjo soboto tekli stari in mladi, osnovnošolci in odrasli. Razpisane razdalje so bile tudi zmernim rekreativcem primernih 1 kilometer ter 5 kilometrov.

“Danes smo premagovali kilometre in prebujali zmaja z Donačke gore! Tek po čudovitih poteh narave je bil prava pustolovščina, polna adrenalina in smeha. Na poti nas je spremljala legenda o zmaju, ki je še dodatno pognala kri po žilah,” so tek slikovito opisali na FB profilu Rogatec.si.

Med odraslimi je bilo največ zanimanja za tek Bejži na 5 kilometrov. Udeležilo se ga je 16 tekačev in 12 tekačic. Razdaljo so najhitreje pretekli Rene Lazar (23:53), Han Hostnik (24:41) in Niko Kučiš (24:59), v ženski konkurenci pa mlada Nika Pišotek  (27:41), Kristina Sheligo (31:46) in Tena Sekušak (31:48). Rezultate vseh tekmovalcev najdete tukaj.

Za kilometrsko razdaljo je zmagovalec, Goran Čuček, potreboval tri minute in pol, zmagovalka, Ema Jančič, pa 4 minute in 14 sekund. Vsi rezultati.

Na otroških tekih se je zvrstila praktično celotna tamkajšnja osnovna šola. Zmagovalcev je bilo tako veliko, saj so tekli po razredih. Rezultate si lahko ogledate na Protime.si.

“Hvala vsem tekačem in navijačem, ki ste se nam pridružili! Skupaj smo dokazali, da zmaja ne uženejo le zgodbe, ampak tudi hitre noge,” so še zapisali na FB profilu Rogatec.si.

Oglejte si še nekaj foto utrinkov z dogodka:

Vir foto: FB profil Rogatec.si