Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilske pripravnice iz PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje postale državne prvakinje v orientaciji


Aprila smo poročali s tekmovanja GZ Šmarje iz orientacije, kjer so v kategoriji gasilskih prpravnic zmagale članice PGD Lesično-Virštanj-Zagorje. Julija so zmagale tudi na regijskem nivoju. Zdaj je omenjena ekipa deklet na državnem tekmovanju v gasilski orientaciji na Medvedjem Brdu v občini Logatec, osvojila naslov državnih prvakinj.

Na državnem tekmovanju v gasilski orientaciji so tekmovalne ekipe, ki so na regijskih tekmovanjih zasedle najboljša mesta. V kategoriji pionirk, pionirjev, mladink in mladincev je tekmovalo 141 ekip, ekip pripravnic in pripravnikov pa je bilo 55. Ob PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje je območje Kozjanskega in Obsotelja imelo še naslednje predstavnike:

Na državnem tekmovanju v orientaciji so iz GZ Šmarje pri Jelšah nastopili še pripravniki PGD Pristava pri Mestinju, pionirji PGD Kristan Vrh in PGD Šmarje pri Jelšah, iz GZ Šentjur pa pionirke PGD Planina, mladinke PGD Loka pri Žusmu in mladinci PGD Dobrina.

Na tekmovanju z izredno konkurenco najboljših regijskih orientacijskih ekip se ostalim ekipam GZ Šmarje pri Jelšah in GZ Šentjur ni uspelo uvrstiti na stopničke. So pa zato pripravnice PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje Ana Volavšek, Ana Ploštajner in Nika Gajšek v svoji kategoriji osvojile najvišjo stopničko in postale državne prvakinje.

Vir foto: FB profil PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje
Županja ponosna

Nad njihovim uspehom je navdušena tudi županja Milenca Krajnc z občinsko ekipo. Takole so zapisali na Twitterju:

“Iskrene čestitke državnim prvakinjam v gasilski orientaciji pripravnicam Ani, Niki in Ani iz Pgd Lesično Pilštanj Zagorje. Izjemno smo ponosni na vas, dekleta, in hkrati pohvala mentorjem za odlično pripravo.”

V Lesičnem so državne prvakinje v poznem popoldnevu pričakali gasilci gasilskega poveljstva Občine Kozje s slovesnim gasilskim slavolokom. Čestitati jim je prišla tudi županja Krajnčeva.

Vir foto: FB profil PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje