Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju izvedli prvo mednarodno gasilsko tekmovanje starejših gasilcev in gasilk


V Šmarju pri Jelšah se je v nedeljo odvilo 1. mednarodno gasilsko tekmovanje starejših gasilcev in gasilk Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah in Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Dogodek je predstavljal odlično priložnost za sproščeno druženje in tkanje novih prijateljskih vezi s kolegi gasilci iz sosednje države.

Nedeljski dogodek se je pred gasilskim domom Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje pri Jelšah začel z zbiranjem tekmovalnih enot starejših gasilcev Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah in hrvaške Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Podelitev ob koncu tekmovanja; vir foto: FB/Pgd Šmarje

Za gasilce so pripravili tekmovanje v dveh disciplinah. Ekipe s po sedmimi člani so se pomerile v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Tekmovalo je pet slovenskih in tri hrvaške ekipe, in sicer Zabok, Kostrivnica, Lesično – Pilštanj – Zagorje, Sveti Florijan, Špičkovina, Pavlovec, Kristan Vrh in Šmarje pri Jelšah. Na tretje mesto so se uvrstili člani ekipe Pavlovec, drugi so bili gasilci iz Kristan Vrha, zmaga pa je šla v roke Šmarčanov.

Na tekmovanju so obiskovalce pozdravili predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, poveljnik GZS Zvonko Glažar, predsednik sveta GZ celjske regije Ivan Jezernik, poveljnik GZ celjske regije Bojan Hrepevnik, častni poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Bogdan Krumpak, namestnik predsednika Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije in župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš.

Vir foto: FB/Pgd Šmarje

Po koncu tekmovanja je sledilo sproščeno druženje. Organizatorji so poskrbeli za pogostitev, pripravili pa so tudi tekmovanja v družabnih igrah. Gasilci iz zmagovalnega Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje pri Jelšah so ob koncu dogodka zapisali naslednje: “Kjer je volja, tam je pot. In včerajšnje veselje je bilo še toliko večje, saj so naši člani izkoristili prednost domačega terena! Iskrene čestitke vsem,” ob tem pa si zaželeli še: “Upamo, da dogodek postane tradicionalne narave, še z večjo udeležbo iz obeh držav.

Foto utrinki s tekmovanja; vir foto: FB/Pgd Šmarje
Vir foto: FB/PGD Kristan Vrh