Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 16. 9. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNA NESREČA NA OBMOČJU PODČETRTKA

9. 9. 2024 so policisti na območju občine Podčetrtka obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. Prometna nesreča se je zgodila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA Z TELESNIMI POŠKODBAMI

Istega dne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju občine Šmarje pri Jelšah z udeležbo enega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice, ki je zadobila telesne poškodbe ter je bila odpeljana na pregled v Splošno bolnišnico Celje. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA

Dne 10. 9. 2024 se je na PP Šmarje pri Jelšah oglasila občanka ter prijavila kršitev javnega reda in miru z dne 7. 9. 2024. Od oškodovanke je bila vzeta izjava, sledi tudi hitri postopek zoper kršiteljico.

PROMETNA NESREČA

14. 9. 2024 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo enega vozila na območju Golobinjeka. Ugotovljeno je bilo, da je voznika osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem cestišču zaneslo, tako da je trčil v steber javne razsvetljave. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

NEDOVOLJEN PRESTOP DRŽAVNE MEJE

Na območju občine Bistrica ob Sotli oz. Kunšperka so policisti zaznali porast nedovoljenih prestopov državne meje. 12. 9. 2024 ob 2.50 uri je bilo na območju Kunšperka prijetih 9 državljanov Sirije, istega dne okoli 22.00 ure pa so policisti pri nedovoljenem prestopu državne meje prijeli še drugo skupino 11 državljanov Sirije. Vsi navedeni so zaprosili za mednarodno zaščito.

V zvezi s tem policisti naprošajo občane, da jih v primeru zaznanih sumljivih oseb obvestijo na tel. št. 113 ali (03) 818 66 00.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

15.9.2024 smo policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju občine Šmarje pri Jelšah kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je v cestnem prometu vozil vozilo pod vplivom alkohola. Vozniku je bila na kraju prepovedana nadaljnja vožnja. Kako bo z njegovo nadaljnjo vožnjo bo odločalo pristojno sodišče.

PODRTJE ELEKTRO DROGA

16.09.2024 smo policisti PP Šmarje pri Jelšah prejeli obvestilo o podrtju droga električne napeljave.  Ugotovili smo, da je prišlo do podrtja lesenega elektro droga ter pretrganja električnih žic katera so bila pod napetostjo. Zaradi tega je prišlo do pogina dveh krav, ki so bile ta trenutek na pašniku. O dogodku bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

Prav tako smo policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali štiri povoženja divjadi.