Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski karateist z zmagama na turnirjih na Hrvaškem


Pretekla dva vikenda sta na Hrvaškem odvili dve mednarodni karate tekmi. Prva je bila v Čakovcu, kjer je tekmovalo 813 tekmovalcev iz 107 klubov in 12 držav, druga pa zadnji konec tedna na Reki, kjer je tekmovalo 1231 tekmovalcev iz 193 klubov in 27 držav.

Kot nam je sporočili Toni Mavsar, je mladi šmarski karateist Tadej Mavsar v svojo zbirko medalj dodal štiri medalje.

Utrinek s Tadejevega nastopa; vir foto: Toni Mavsar

V Čakovcu je v svoji kategoriji kate do 11 let osvojil prvo mesto, v starejši kategoriji kate do 12 let pa je bil drugi. Po dolgem času je tekmoval tudi v borbah in vknjižil eno zmago in en poraz.

Na Reki pa je Tadej v starejši kategoriji kata dečki, rojeni leta 2012, zmagal in osvojil zlato medaljo ter stekleno nagrado. V njegovi kategoriji kata dečji, rojeni leta 2013, pa mu je energični Ukrajinec preprečil vstop v finale. Tako je bil Tadej zlat, kar mu je uspelo kot edinemu Slovencu na tekmi, in bronast.

T

Utrinek s Tajdinega nastopa; foto: Toni Mavsar

ajda je na Reki nastopila v kategoriji kata kadetinje. V prvem krogu je naletela na šampionko iz Srbije in izgubila. Ker je Srbkinja prišla v finale, je Tajda nadaljevala v repesažnih dvobojih. Tam je najprej premagala Slovakinjo, potem pa klonila od stare znanke iz Madžarske, ki je bila na koncu bronasta med 25 kadetinjami.

Tadej in Tajda sta člana Karate kluba Seki, ki nudi treninge v Slovenskih Konjicah in v Velenju.