Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Klimatske naprave naj ohladijo vaše poletje

Vročinski val in visoke poletne temperature naj ukrotijo klimatske naprave! Pa naj gre za klimatske naprave z montažo ali pa tiste, ki jih namestite brez gradbenih posegov – kot je klima brez zunanje enote ali prenosna klima.
Prva je – cena

Ko pritisne vročina, se z odločitvijo za nakup klimatske naprave raziskovanje v resnici šele začne. In že se lahko zatakne – pri ceni, seveda. Zato je dobro, da še pred nakupom klimatske naprave razmislite, koliko denarja ste v nakup pripravljeni vložiti.

A pri tem ne pozabite, da tudi pri nakupu klime – tudi če je v igri prenosna klima ali klima brez zunanje enote, kaj še šele, ko se gre za nakup klimatske naprave z montažo – velja dobri stari rek, da boste za malo denarja dobili bore malo. Za razmeroma nizko ceno bo vaša klima, ki bo na koncu za delovanje porabila več energije, zraven pa še slabše hladila vaš dom. Seveda se bo vse skupaj krepko poznalo na mesečni položnici.

Klimatske naprave z montažo, vedno dobra odločitev

Vedno pametna odločitev so klasične, vgradne klime – klimatske naprave z montažo, ki so sestavljene iz zunanje in notranje enote. Tovrstna klimatska naprava je v primerjavi z drugimi tipi klim tudi bistveno bolj zmogljiva.

A pozor: potrebna bodo gradbena dela, zato se pred nakupom prepričajte, če ta v vašem primeru sploh pridejo v poštev. Na fasado boste namreč morali namestiti zunanjo enoto klimatske naprave z montažo, tako, da bo zagotovljeno nemoteno kroženje zraka. Isto velja za namestitev notranje enote klimatske naprave, ki je ni pametno postaviti v ozek hodnik, za zaveso ali nad omaro. In še nasvet: za kar najbolj brezskrbno poletje vgradnjo klimatske naprave z montažo prepustite strokovnjakom.

In alternativa? Klima brez zunanje enote!

Če na fasado ne morete namestiti zunanje enote klime, razmislite o alternativi – na pomoč vam najprej priskoči klima brez zunanje enote. Ta deluje na zunanji zrak, zato boste morali skozi zid izvrtati dve odprtini. Klima brez zunanje enote se od klasične klimatske naprave z montažo razlikuje po tem, da se celotni hladilni proces odvija v eni sami enoti, kar pomeni, da hladi predvsem prostor, v katerem se nahaja.

Kaj pa prenosna klima?

Tudi prenosna klima je lahko dobra odločitev, še posebej takrat, ko namestitev klimatske naprave z montažo ali klime brez zunanje enote ne pride v poštev – morda ne želite vrtanja v zidove, morda živite v najemniškem stanovanju ali podobno. Prenosna klima bo prava tudi za prostore, kjer zaradi oken, cevi ali drugih inštalacij pride v poštev samo klima brez zunanje enote. Vsekakor dobra odločitev za lažje preživljanje “pasje” vročih dni, kajne?