Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Janez Jenšterle, kandidat za župana Občine Šentjur s pogumom za prodorne in prepoznavne projekte

Občina Šentjur ima odličen geostrateški položaj in bogato tradicijo, ki nudita potencial za blaginjo tukajšnjih prebivalcev. Po prepričanju Janeza Jenšterleta in stranke SMC, ki ga podpira, sedanjemu vodstvu občine primanjkuje energije in motivacije za nekatere prodornejše projekte, ki bi občino Šentjur naredili širše prepoznavno.

In prav slednje lahko ponudi Jenšterle, Šentjurčan, ki je z delom v gospodarstvu pokazal, da zna in zmore narediti premik v pravo smer.

Občina Šentjur. Tukaj živim. To je slogan, iz katerega izhajajo načrti in prizadevanja stranke SMC in županskega kandidata z njihovo podporo, Janeza Jenšterleta, da blaginjo in kvaliteto življenja v občini dvigne na višji nivo.

In Jenšterle ima z vzpostavljanjem in razvojem stvari na bolje bogate karierne izkušnje. Geolog po izobrazbi, nekdanji direktor Ljubečne Celje, se je vrsto let ukvarjal s kriznim menedžmentom in reševanjem projektov v tranziciji, tudi v Alposu. Leta 2004 se je odpravil v Srbijo, kjer je pomagal na noge postaviti cevarno. Tam je ostal sedem let in firmo spravil v zavidljivo dober položaj. Nato se je vrnil domov in se posvetil kmetovanju na ekološki kmetiji Jenšterle, ki jo z inovativnimi pristopi vodi njegov sin Žiga.

Po lastnih besedah za župana Šentjurja kandidira, ker ni zadovoljen z obstoječim stanjem razvitosti občine. Predvsem glede na geostrateški položaj in bogato tradicijo bi se dalo za blaginjo občanov narediti bistveno več.

Kot poudarja, ni strankarski kandidat, je pa našel podporo pri Stranki modernega centra, s katero si deli skupne vrednote, kot so vladavina prava, inovativnost, trajnostni razvoj, družbena odgovornost in družbena solidarnost.

Občina Šentjur je pod sedanjim vodstvom napredovala v razvoju, a manjka ji poguma za izvedbo drznejših, bolj prodornih in prepoznavnih projektov. To sedaj s kandidatom Janezom Jenšterletom in svojo svetniško listo ponuja Stranka modernega centra.

Jenšterle bi za skupno dobro sodeloval z vsemi

janez-jensterle-anita-kolesaKot glavno nit svojega delovanja Jenšterle poudarja sodelovanje z vsemi. “Predvsem želim iz tega podjetniškega vidika poboljšati sodelovanje s podjetniki, oziroma s kompletnim gospodarstvom,” je dejal na predstavitveni novinarski konferenci. Potencial vidi v tradiciji iz podjetniške branže, pa v kmetijstvu, turistični ponudbi.  “Slivniško jezero je biser na Kozjanskem, ki bi ga lahko ponudili,” pravi.

Izpostavlja številne lokalne znamenitosti po vsej občini. Sodelovanje je pomembno z ustanovami kot so šole, kulturne in mladinske institucije, zdravstveni dom, gasilci, društva, klubi …

“V vsem tem je potencial na Kozjanskem – ljudje so pridni, krajina je obdelana. To ogromno šteje in moramo to izkoristiti, da ponudimo lokalno pridelano hrano tudi na višjem nivoju in da samooskrbo, ki v zadnjih letih pada, povečamo.”

Jenšterle omenja še zdravstvo kot “največjo vrednoto”, za katero je treba tudi nekaj narediti. Manjkajo kolesarske poti, več vlaganja v mladino …  Trije poslanci so priložnost, ključen moment za podporo razvoju občine od zunaj. Pomembno je dobro sodelovanje z novo vlado, kjer se začrtana pot nadaljuje.

“Na koncu moramo dati besedo občanom – zaradi njih smo tu, moramo biti v službi občanom in jim prisluhniti, jih animirati s participativnim proračunom – kaj se jim zdi najpomembnejše za njihovo kraj in skupnost,” še dodaja k svoji županski viziji.

Med številnimi velja izpostaviti tri projekte. Po inovativnem pristopu je to ideja o participativnem proračunu, kjer bi z delom proračunskih sredstev občani upravljali neposredno, preko lastnih pobud in projektov. Nato je Slivniško jezero, pri turističnem razvoju katerega se enostavno ne sme pustiti sedanjega statusa quo. In pa navezovalna cesta Dole-Šentjur, kjer je potreben skupni nastop do države.

janez-jensterle-kandidat-zupan-sentjur
Županski kandidat in Stranka modernega centra imata dolgoročno vizijo Šentjurja

Jenšterletova kandidatura se opira na vsebinsko močan program občinskega odbora Stranke modernega centra.

Skupaj snujejo dolgoročno vizijo občine, ki temelji na treh točkah: gospodarstvu prijazno okolje, Občina Šentjur kot turistična in kulturna destinacija Slovenije in v občini Šentjur bo lepo živeti.

Svojo vizijo bodo v prihodnje v podrobnosti predstavili, sta povedala nekdanja šentjurska poslanka SMC, Anita Koleša, in predsednik lokalnega odbora, Peter Jevšinek.

Možnosti za to bo v volilni kampanji, v katero se podajajo s svojo svetniško listo in podporo kandidatu Jenšterletu, ki bo profesionalni župan, na pretek.

*Naročena objava