Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski gasilci in reševalci neuspešno oživljali onemoglo osebo


V občini Rogaška Slatina letno umre približno 100 ljudi, nekateri med njimi tudi sami, v tihem zavetju svojega doma.

Takšen primer se zdi zadnji iz poročila PGD Steklarna Rogaška Slatina.

V sredo ob pol devetih zvečer so na Vid Ivanuševi ulici v Rogaški Slatini posredovali gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina. V prisotnosti policije so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala onemogla oseba. Do prihoda reševalcev NMP so osebo oživljali, oživljanje je bilo neuspešno.

Občina Rogaška Slatina je sicer po umrljivosti na 1000 prebivalcev zadnja leta v slovenskem povprečju ali celo malenkost pod njim. Ima pa Rogaška Slatina v letu 2023 nekoliko višjo zgodnjo umrljivost od slovenskega povprečja (delež umrlih oseb, mlajših od 65 let je znašal 16,5 %).

Novo na Kozjansko.info: osmrtnice

Vir foto: Pixabay

Z začetkom jeseni smo na Kozjansko.info uvedli rubriko osmrtnice, v kateri lahko spremljate, kdo je umrl na območju osmih občin Kozjanskega in Obsotelja (Šentjur, Šmarje, Rogaška …), oziroma morda živi drugje in bo tu pokopan.

Osmrtnice na Kozjansko.info lahko spremljate na povezavi:
https://kozjansko.info/zadnje-osmrtnice/

Če bi želeli, da se o smrti vašega svojca obvesti med osmrtnicami na Kozjansko.info, željo izrazite vaši pogrebni službi.  Preko našega portala pa lahko osmrtnico vpišete tudi sami. Storitev je brezplačna.

Kot smo nedavno analizirali v spodnjem prispevku, število prebivalcev v občini Rogaška Slatina narašča, a v glavnem na račun priseljevanja tujih prebivalcev, obenem pa se prebivalstvo hitro stara. Povprečna starost v občini Rogaška Slatina je 44 let, kar je kanček nad slovenskim povprečjem.

Število prebivalcev Kozjanskega in Obsotelja narašča, a predvsem na račun priseljevanja tujcev