Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prihaja evropski teden športa – šmarski šport se predstavi

V času evropskega tedna športa, ki je med 23. in 30. septembrom, se bodo na ogled postavili mnogi ponudniki, ki v Šmarju pri Jelšah zagotavljajo redno telesno vadbo, treninge oz. rekreacijo.

Z Evropskim tednom športa kot iniciativo, ki skuša blažiti upad deleža telesno nedejavnih, še posebej ranljivih skupin, želimo šport približati tudi ekonomsko in socialno šibkejšim, zato lahko vse vadbe v tem tednu obiščete in preizkusite brezplačno.

Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah je pripravil celovit seznam ponudnikov športnih vsebin in uskladil termine, v času evropskega tedna športa, katerega začetek sovpada tudi z državnim praznikom 23. septembra, to je Dan slovenskega športa.

Seznam ponudnikov športnih vsebin v občini Šmarje pri Jelšah si oglejte TUKAJ.

Že pred tem, v soboto, 21. 9. se bodo predstavili osnovnošolskim otrokom na Dnevu športa v Šmarju, ki ga organizira OŠ Šmarje pri Jelšah skupaj z Zavodom TŠM Šmarje pri Jelšah.

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Letos bo organiziran četrtič in poglavitni cilj je, spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti.

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Vabljeni h gibanju! #beActive

Naročena objava