Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na slatinskem pokopališču nadaljujejo z obnovo pohodnih poti, pod Janino novo igralo


Na pokopališču Sv. Trojica pri Rogaški Slatini bo izbrani izvajalec pričel z obnovo pohodnih poti.

Gre za nadaljevanje projekta, ki se je začel že pred štirimi leti. Po proučitvi konfiguracije terena so ugotovili, da je možno obstoječo peščeno pot preoblikovati v urejeno tlakovano pot s stopniščem na delu pokopališča, kjer to omogoča obstoječa postavitev grobov.

Obnovitvena dela bodo predvidoma končana do konca meseca oktobra. Občina do takrat vse obiskovalce pokopališča, še posebej pa lastnike grobov ob poti, kjer se bodo izvajala dela, vljudno prosi za razumevanje ter upoštevanje navodil izvajalca del.

Novo veselje za najmlajše prebivalce Slatine

Če pokopališče kot zadnji kraj počitka urejujejo za v večnost odhajajoče občane, pa na Občini skrbijo tudi za tiste na začetku svoje življenjske poti. V centralno otroško igrišče pod Janino namreč dodajajo novo igralo.

V letu 2018 je bilo svojemu namenu predano centralno otroško igrišče površine 1.300 m2, ki se nahaja v športnem parku med tenis igrišči in dostopno cesto do smučišča Janina. V prvi fazi je bilo igrišče opremljeno s trampolini, igralnimi grebeni in tuneli, gugalnicami, peskovnikom, plezalno mrežo, kombiniranim igralom in drugimi elementi, primernimi za mlajše otroke.

Druga faza ureditve pa je bila izvedena letos. V sklopu te faze je bilo postavljeno novo igralo »Dva stolpa z mostom«, ki je namenjeno starejšim otrokom od 6 leta dalje.  Igralo otrokom nudi predvsem možnosti plezanja in lovljenja ravnotežja, možen pa je tudi spust po paralelnih kovinskih ceveh.

Vrednost izvedenih del druge faze ureditve otroškega igrišča znaša skupaj s stroški nadzora 65.000 evrov.

In koliko sploh je mladih ljudi v Rogaški Slatini? Preberite v našem članku o prebivalcih na območju Kozjanskega in Obsotelja:

Število prebivalcev Kozjanskega in Obsotelja narašča, a predvsem na račun priseljevanja tujcev