Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Sladki Gori ob 90. letnici gasilskega društva prevzeli novo vozilo in pripravili gasilsko veselico (foto, video)


Na Sladki Gori so v luči 90. obletnice Prostovoljnega gasilskega društva Sladka Gora prevzeli novo gasilsko vozilo, zvečer pa pripravili še odlično obiskano veselico.

Dogajanje se je v soboto popoldan pričelo z uradnim delom, kjer so slavnostno prevzeli novo gasilsko vozilo. Najprej se je odvila gasilska parada, nato pa so pod šotorom pripravili krajši program, ki ga je vodila Greta Kokot Rajković. Prisotne je pozdravil župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, gasilci na vodilnih mestih Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, predsednik PGD Sladka Gora Albin Babnik ter Dušan Pungartnik, predstavnik Gasilske zveze Slovenija.

Novo vozilo GVM-1.

Sledil je blagoslov novega vozila, ki ga je izvedel dekan Damjan Ratajc, nato pa predaja ključa in prvi uradni preizkus avtomobila. Po koncu uradnega dela so obiskovalcem postregli golaž, dogajanje pa se je nadaljevalo tudi zvečer.

Novo vozilo GVM-1, ki je modela Ford Transit, bodo uporabljali predvsem za prevoz moštva. Zanj so odšteli 45.000 evrov, nekaj od tega pa je prispevala tudi Občina Šmarje pri Jelšah. Sladkogorsko gasilsko društvo sestavlja okoli 100 članov.

Gasilska parada
Veselica in tekmovanje z motorno brizgalno

Ker je Prostovoljno gasilsko društvo Sladka Gora praznovalo 90. obletnico svojega delovanja, so gasilci ob tej priložnosti pripravili še veselico. Kljub slabšemu vremenu se je šotor pred gasilskim domom v celoti napolnil, kar je pozitivno presenetilo organizatorje.

Obiskovalci so uživali v pestri ponudbi dobre hrane in hladne pijače, pripravili pa so tudi srečelov. Člani drugih prostovoljnih društev so se preizkusili v tekmovanju z motorno brizgalno, katerega se je udeležilo 15 ekip.

Tekmovanje

V kategoriji članov, kjer je tekmovalo 11 ekip, so se najbolje odrezali gasilci iz PGD Steklarna Rogaška Slatina, druga je bila ekipa PGD Mestinje člani B, tretja pa PGD Sveti Štefan 2. V kategoriji članic so tekmovale štiri ekipe. Prva je bila PGD Buče, druga PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje, tretje pa so bile gasilske PGD Šmarje pri Jelšah.

Za dobro vzdušje so poskrbeli člani ansambla Kiper, ki so s poskočnimi pesmimi pred oder privabili mnoge.

V nadaljevanju si oglejte video in fotografije z veselice:

 

In še fotografije: