Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi šmarski godbeniki znova na Musici Creativi na slovenski obali


Glasbeniki Godbe Šmarje pri Jelšah so se od 18. do 24. avgusta udeležili poletnega glasbenega kampa Musica Creativa, kjer so preživeli nepozabne dni zapolnjene z glasbenimi vajami, nastopi in druženji.

Zbiranje udeležencev se je začelo v nedeljo, 18. avgusta, ko so prispeli v Izolo in takoj začeli z intenzivnim urnikom. Prvi dan so se po uvodnih skupinskih vajah in kosilu imeli priložnost spoznati med seboj, se družiti in pripraviti na sekcijske vaje, ki so sledile popoldne. Večer so si popestrili s skupinskim druženjem, kjer so se preizkusili v znanju o slovenskem godbeništvu.

Dan na kampu

V naslednjih dneh so udeleženci kampa sledili začrtanem urniku, ki se je pričel z zajtrkom in nadaljeval s sekcijskimi vajami od 9.00 do 12.20. Po kosilu in počitku so sledile skupne vaje, ki so trajale od 15.00 do 19.00. Po večerji je vsak večer prinesel nekaj posebnega – od bobnarske delavnice do jam sessiona, kjer so udeleženci imeli priložnost improvizirati in pokazati svoje glasbene veščine, ter šova talentov, ki je razkril številne skrite talente.

Vir foto: FB Musica Creativa

V četrtek zvečer so se vsi udeleženci fotografirali v majicah kampa, nato pa so komorne zasedbe nastopile v parku, kar je bil le eden izmed nastopov. Petek, 23. avgusta, je prinesel dva pomembna dogodka – dopoldanski koncert pred dijaškim domom in zvečer še ribiški praznik v Izoli, ki so se ga lahko udeležili in obiskali različna prizorišča, kjer so nastopali slovenski umetniki – Zvita feltna, Čuki…

Za konec pa še koncert …

Zadnji dan je bil namenjen pakiranju in odhodu proti Ljubljani, kjer je zvečer potekal zaključni koncert, ki je bil čudovit zaključek tedenskega druženja in glasbenega ustvarjanja.
Kot so zapisali udeleženci, so se s kampa vrnili bogatejši z novimi znanji, izkušnjami in prijateljstvi, ki bodo nedvomno trajala.

“Musica Creativa nam je omogočila izpopolnjevanje in nadgradnjo glasbenih veščin, ter neprecenljive in zabavne trenutke druženja in povezovanja z vrstniki iz vse Slovenije.
Zahvaljujemo se društvu Godbenikov Šmarje pri Jelšah, ki nam je omogočilo udeležbo na kampu in za vso podporo.”

Svoje vtise s kampa so za Kozjansko.info strnili in zapisali Živa, Iza, Žan, Matija in Urh