Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski godbeniki s koncertom obeležili 30 let delovanja


S koncertom je v torek godba na pihala Šmarje pri Jelšah v šmarskem kulturnem domu obeležila 30 let svojega delovanja. 

Zgodba o šmarskih godbenikih se je z idejami začela pisati okoli leta 1992, ko se je devet glasbenikov vozilo igrati v Rogaško Slatino. Takrat so dobili zamisel, da bi lahko, namesto v Rogaški Slatini, igrali v Šmarju pri Jelšah. Najprej so se z načrti ustanovitve obrnili na šmarsko gasilsko društvo, kjer jih je takratna predsednica Silva Vrčkovnik zelo podpirala. Tako so gasilci v sodelovanju s Kulturnim društvom “Anton Aškerc” Šmarje pri Jelšah godbo najprej ustanovili kot sekcijo, nato pa so se leta 2014 glasbeniki osamosvojili in nastalo je Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah.

Vir foto: FB/Matija Čakš, župan občine Šmarje pri Jelšah

 

Društvo, katerega predsednica je Julija Stiplovšek, trenutno šteje 52 članov. Za svetlo prihodnost godbe se članom ni treba bati, saj jih je kar polovica mladoletnih. Za sabo imajo bogato zgodovino, saj so poleg mnogo nastopov po državi velikrat gostovali tudi po drugih državah v Evropi. V okviru društva delujejo različne sekcije, kot so sekcija flavt, sekcija klarinetov, sekcija trobent, sekcija saksofonov, sekcija težkih trobil in sekcija ritma. Za še boljšo pripravljenost zadnja leta izvajajo intenzivne vaje, kjer člani skupaj preživijo celoten vikend, tam vadijo in se seveda tudi družijo. Pomembno vlogo pri uspehih godbe ima brez dvoma kapelnik Borut Lorger, ki jo vodi že 15 let.

Oglejte si video, ki sta ga zrežirala in na YouTube naložila Ajda in Marko Samec, in ki odlično prikaže zgodovino šmarskih godbenikov: