Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po 40 letih bodo v staro šolo v Polju ob Sotli ponovno vstopili učenci


V Polju ob Sotli je Občina Podčetrtek že zaključila z zunanjo obnovo tamkajšnje 130 let stare zgradbe stare šole, sedaj pa obnavljajo še notranje prostore, ki bodo dobili novo vsebino.

V lanskem letu so pričeli z zunanjo obnovo stare šole v Polju ob Sotli, v kar so že vložili 130.000 evrov. Zgradbo so odeli v novo fasado ter ji prenovili ostrešje. V spodnjih prostorih več kot 130 let stare stavbe že nekaj časa prebiva gospa, na občini pa so si ob zunanji obnovi želeži življenje vliti tudi v zgornje nadstropje.

Stara šola med obnovo zunanjosti; vir foto: FB Profil Petra Misje

Župan Občine Podčetrtek Peter Misja nam je povedal, da so želeli najti namen za zgornje prostore. Kot smo že poročali, so glede tega najprej računali na Krajevno skupnost Polje ob Sotli in tamkajšnja društva, vendar pa so čez nekaj časa prišli na drugo idejo.

Odločili so se, da bodo tam odprli oddelek III. Osnovne šole Rogaška Slatina. Ta se že več desetletij izvaja v Podčetrtku, in sicer v občinski stavbi, kjer pa se soočajo s prostorsko stisko. Ob tej priložnosti je župan dodal naslednje: “Po več kot 40 letih bomo aktivirali šolo v Polju ob Sotli. Marsikje se šole bolj kot ne zapirajo, mi jih pa odpiramo.

V občini Podčetrtek se odvija tudi mnogo drugih projektov. Trenutno najbolj odmevni so obnova gradu Podčetrtek in grajske kašče ter gradnja centra za promocijo podjetništva, veliko pa vlagajo tudi v obnovo cest.
Obnova bo zaključena čez slaba dva meseca

S tem so se podali še v obnovo notranjosti, kar bo občino stalo 130.000 evrov. Župan je pogodbo podpisal s podjetjem GES d.o.o. iz Štor. V sklopu del bodo obnovili zgornje prostore, kjer sta bili sedaj dve večji učilnici. Eno bodo uredili v večnamenski prostor, drugo pa razdelili na tri manjše prostore. Ti bodo namenjeni dvema učilnicama in kabinetu. Ob tem morajo seveda urediti še stranišča, hodnike, elektro inštalacijo, klime ter ogrevanje in zagotoviti vso stavbno pohištvo.

Obnova bi naj bila končana do sredine septembra, kmalu za tem pa bo lahko šola v Polju ob Sotli ponovno zaživela in s tem v kraj prinesla še kanček več živahnosti.

S podpisom pogodbe se je notranja obnova stare šole že pričela; vir foto: FB/ Peter Misja