Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bodoča poletna osvežitev po ugodnih cenah: Kako je z gradnjo bazenov v Šmarju in Rogaški Slatini


Kozjansko se ponaša s termami v Podčetrtku in Rogaški Slatini, ki v naše kraje privabljajo množice turistov, vendar pa so zaradi visokih cen za lokalne prebivalce pogosti obiski teh kopališč bolj izjema kot pravilo.

Zato si občine želijo poletno ohladitev občanom zagotoviti po bolj ugodnih cenah. Šentjur svoj bazen že ima, novo kopališče pa se obeta tudi Šmarju pri Jelšah in Rogaški Slatini.

V Šmarju načrti o gradnji bazena segajo že daleč v preteklost. Pred nekaj leti so razmišljali o vzpostavitvi naravnega kopališča, vendar pa je sedaj v načrtu ponovno bazen. Že več let je znano, da bo ta zgrajen na zemljišču v bližini nogometnega igrišča, kjer je sedaj pump track proga za kolesa, saj je tam zemljišče občina že zagotovila.

Za gradnjo bazena je že bilo izdano gradbeno dovoljenje, ki pa bo, če se aktivnosti ne bodo pričele do konca leta, poteklo.

Predvidena lokacija bazena v Šmarju; vir foto: Google Street View

Kot so nam sporočili z Občine Šmarje pri Jelšah, gradnja bazena ostaja med načrtovanimi naložbami. S projektom se je občina prijavila na razpis Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, ki pa sofinanciranja šmarskega projekta še ni odobrilo, zato je v tem trenutku še prehitro govoriti o datumu odprtja. Bo pa občina pred iztekom veljavnosti gradbenega dovoljenja začela z aktivnostmi, s tem pa tega ne bo potrebno podaljševati.

V načrtu je, da bo z bazenom upravljal Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje, v sklopu bazena pa si želijo vzpostaviti tudi gostinsko ponudbo. Trenutno je naložba ocenjena na približno dva milijona evrov.

Vizualizacija bazena iz leta 2017; vir grafike: Facebook Občine Šmarje pri Jelšah
Več o poceni obstoječih kopališčih na Kozjanskem in v Obsotelju ter okolici preberite tukaj.
Novo kopališče tudi v Rogaški Slatini

Po tem, ko je v bančni račun Občine Rogaška Slatina zaradi zadetka na Eurojackpotu priteklo nekaj manj kot 1,7 milijona evrov, so se tudi tam odločili za gradnjo novega, zunanjega kopališča.

Vir: gradivo seje OS

Na eni izmed lanskih sej občinskega sveta so že izbrali idejno rešitev projekta, kot so nam sporočili iz občine, pa je Občina Rogaška Slatina po tem že oddala vlogo za sofinanciranje projekta. Ob tem so dodali še: “Dokončna finančna konstrukcija in dokončni terminski plan izvedbe bosta izdelana po izdelavi projektne dokumentacije in po prejemu rezultatov javnega razpisa.

Na novem kopališču se bodo nahajali trije bazeni, zraven pa si želijo vzpostavili še otroško igrišče in kolopark. S prodajo vstopnic nameravajo na leto proizvesti okoli 40.000 evrov dohodkov, kar bo delno pokrilo stroške obratovanja, ki bi naj letno znašali 100.000 evrov. Več o projektu preberite tukaj.

Vir: gradivo seje OS

 

Preberite še:

Na kopanje v Aqualuno ali kam drugam? Kje se lahko osvežite cenovno najugodneje