Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Upravne enote pred koncem stavke


Sredi maja so zaposleni na upravnih enotah začeli s stavko, ki je v različnih krajih potekala drugače, s ponedeljkom pa se obeta njena prekinitev, saj bo Sindikat državnih organov Slovenije z vlado oz. ministrom za javno upravo predvidoma podpisal stavkovni sporazum.

Seznam UE, ki na dan 4. 7. 2024 niso stavkale; vir foto: MJU

Šentjurska in šmarska enota sta bili nazadnje med 23, kjer stavke niso izvajali. Glede na zadnji seznam so ob sredah na širšem Celjskem stavkali v Mozirju in Velenju, vsak dan pa v Celju in Žalcu.

Pred zadnjo posodobitvijo so vsakodnevno stavkali na obeh UE z našega območja.

Ob tem dodajamo, da je bilo obveščanje s strani stavkajočih pomanjkljivo …

Glavni poudarek stavkovnega sporazuma prinaša udejanjanje določil zakona o sistemu plač v javnem sektorju, ki govori o sredstvih in plačilu delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela, kar je bila ena od glavnih zahtev stavkajočih.

Vlada je v luči obravnave problematike upravnih enot, kjer so nastale zamude npr. z izdajo gradbenih dovoljenje, sprejela predlog zakona o ukrepih za optimizacijo določenih postopkov na upravnih enotah. Tako bodo med drugim predvidoma ukinili krajevno pristojnost UE pri izdajanju bivalnih dovoljenj in še bolj poenostavili zaposlovanje tujcev.