Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalno srečanje LUŠ’nih na Planini


Študijski krožek LUŠ´nih pevk in citrark, ki, kot namiguje že ime, deluje znotraj Ljudske univerze Šentjur. Pred dnevi so se tradicionalno srečali pri članici Mihaeli na Planini pri Sevnici, nazdravili Nadi, Kristini in Mihaeli za rojstni dan in veselo zaključili šolsko leto.

Obujali so spomine na pestro, uspešno in zabavno študijsko leto ob praznovanju 10. obletnice skupnega učenja in kovali načrte za prihodnje študijsko leto.

Na majskem koncertu ob 10. obletnici LUŠ’nih citrark (Irena Štrajhar, Ladica Drobne, Silva Polajžer Majda Založnik) in pevk (Jožica Majer, Jožica Zapušek, Kristina Zupanc, Metka Supovec Mihaela Kotnik, Milena Kajtna, Mirica Zupanc, Nada Pungaršek, Slavica Robič) so obiskovalcem prikazali predstavo v času, ko je bil edini radio vaška pesem, ko so prepevali ob delu, ko je pesem krajšala zimski čas in, ko so se družili s prijatelji.

Ob jubileju pa so pripravile tudi mini turnejo s koncertom Med kozjanskimi griči pesem odmeva. Naslov so si izposodili iz istoimenske zbirke ljudskih pesmi, ki jih je zbral Sašo Oberski in iz katere so tudi črpali zakladnico ljudskih melodij. Tako so obudili nekaj starih ljudskih pesmi iz Kozjanskega, jih nekoliko preoblikovali in posodobili.

Vir foto: FB profil LU Šentjur

3. avgusta ob 12.00 pa se jim lahko pridružite na Srečanju citrarjev na Kopitniku. Kot pišejo na Facebooku, bodo veseli vaše družbe!

Poglejte še:

Ljudska pesem odmevala na Prevorju, sledita še Šmarje in Šentjur