Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svečana podelitev občinskih priznanj ob prazniku Občine Rogaška Slatina (foto, video)


V Rogaški Slatini se je na petkovo popoldan odvila svečana prireditev ob občinskem prazniku Občine Rogaška Slatina.

Na letošnji slovesnosti, katere so se med drugimi udeležili župani in županje okoliških občin, so občinskim nagrajencem podelili priznanja in plakete občine.

Mag. Branko Kidrič

Ob začetku je prisotne nagovoril župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič. Letošnji občinski praznik je bil zanj prav poseben, saj to leto obeležuje 30 let županovanja Občini Rogaška Slatina. V svojem govoru je naštel nekaj odmevnih projektov, ki jih je v treh desetletjih izvedla občina. Dokaz, da so skozi leta pridno delali, je 285 izvedenih projektov. Župan je omenil gradnjo občine zgradbe, Športne dvorane Janina, nogometnega igrišča, dveh podjetniških inkubatorjev, doma za upokojence pegazove ploščadi, bobrovega centra in nazadnje še stolpa Kristal.

Po županovem govoru in glasbenem premoru je sledila podelitev priznanj. Za glasbeno popestritev so poskrbele Pegazove muze, Kaja Bicskey ter Nika Pinter, ki jo je s klavirjem spremljala Anja. Za konec sta obiskovalce pozdravila župan Občine Rogatec Martin Mikolič in poslanec Anton Šturbej. Sledila je sladka pogostitev.

Tekom prireditve je župan razkril najnovejše številke obiska stolpa Kristal. Nanj se je samo v dveh mesecih že povzpelo 20.000 obiskovalcev. Investicijski program je sicer predvidel 60.000 obiskovalcev letno, v letošnjem letu pa so jih na začetku predvidevali 35.000.

Občina nagradila uspešne občane

Kot vsako leto, so na prireditvi tokrat s priznanji in plaketami nagradili občane, društva in podjetja, ki so v občini s svojim delovanjem še posebej izstopala. Letos so podelili dve občinski plaketi in tri občinska priznanja.

Prvi prejemnik plakete občine je podjetje Podoba d.o.o., ki letos praznuje 30 let delovanja. Na začetku so se ukvarjali z oblikovanjem, fotokopiranjem in izdelavo enostavnih tiskovin, sedaj pa ponujajo mnogo raznovrstnih storitev.

Plaketo občine je prejel tudi Boris Führer, ki je na občinskem in širšem območju izjemno aktiven na kulturnem in družbeno političnem področju. Tri mandate je bil podžupan občine, prav tako pa je aktivno vključen v delovanje mnogih društev.

Letošnja prejemnika občinske plakete. Levo Matija Kvesić iz Podoba d.o.o., desno Boris Führer.

Priznanje občine je letos prejel Moto klub Pegaz Rogaška. Člani prirejajo mnogo dogodkov, moto voženj in potovanj, organizirajo preventivne akcije in sodelujejo z lokalno skupnostjo. Vsako leto pripravijo moto blagoslov, ki je letos privabil okoli 4.000 motoristov.

Naslednji prejemnik priznanja občine je Komorni zbor Cantabile. V zboru pod taktirko Andreje Došler poje 20 deklet. S svojimi odličnimi nastopi dosegajo mnoge visoke uvrstitve na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Tretje prejemnica priznanja občine je Martina Novak Černogoj. Že od mladosti je navdušena nad petjem, sedaj pa vodi Cerkveni mešani pevski zbor Kostrivnica.

Daljše opise nagrajencev si preberite TUKAJ.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij z dogodka:

 

In še fotografije:

Poglejte še:

Občani Rogaške Slatine! Ob občinskem prazniku vam vse najboljše želijo slatinski podjetniki in javne ustanove