Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Šolskem centru Šentjur z dogajanjem za osnovnošolce aktivno vstopili v počitnice


Na Šolskem centru Šentjur tudi po zaključenem šolskem letu nadaljujejo z aktivnostmi. Za osnovnošolce so namreč pripravili dva zabavna dogodka.

Ob koncu junija se je deset osnovnošolcev na šentjurskem šolskem centru udeležilo projekta KO-DI-RAM. V sklopu programa, ki traja 22 ur, so udeležencem predstavili različna področja programiranja, kot je računalniško razmišljanje, programiranje v različnih okoljih in jezikih ter praktična uporaba teh znanj. Skozi program so se učenci pripravljali tudi na tekmovanja Bober in Pišek, ki sta med največjimi nacionalnimi tekmovanji na področju programiranja in računalniškega razmišljanja.

Učenci so se tako udeležili delavnic na temo programiranja, delanja s podatki, računalniškega mišljenja ter netikete in varnosti na spletu. Projekta so se udeležili osnovnošolci od prvega do petega razreda. Da bi dogajanje še dodatno popestrili, so učitelji udeležence med odmori odpeljali na ogled šolskih delavnic, hleva in šolske veterinarske ambulante.

Utrinki s projekta KO-DI-RAM na ŠC Šentjur; vir foto: ŠC Šentjur

Projekt je plod Zavoda 404, Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za matematiko in fiziko. Kot je zapisano v obrazložitvi, je glavni cilj projekta: “ustvarjanje pozitivnih učnih izkušenj, ki bodo mlade spodbudile k samostojnemu in kritičnemu raziskovanju ter sooblikovanju digitalnega sveta.

TUKAJ preverite tudi, kako so se na poklicni maturi odrezali dijaki Šolskega centra Šentjur in drugih srednjih šol na Kozjanskem in v Celju.

Na Šolskem centru Šentjur pa so konec junija organizirali še en dogodek, in sicer aktivne počitnice. Osnovnošolci so se po zaključku šolskega leta zbrali na Srednji poklicni in strokovni šoli ŠC Šentjur in se dva dni zabavali ob raznih aktivnostih, katere so pripravili učitelji in dijaki tamkajšnjega šolskega centra. Nekaj utrinkov dogajanja preverite v nadaljevanju:

Tako so se otroci zabavali tekom pestrega dogajanja; vir foto: ŠC Šentjur