Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Dobovcu pri Rogatcu prva gasilska veselica z ansamblom Murni (foto, video)


Po večdnevnem deževju so naši kraji v soboto dočakali lepše vreme, ki je bilo kot nalašč za gasilsko veselico v Dobovcu pri Rogatcu.

Člani Prostovoljnega društva Dobovec pri Rogatcu so za svoje sokrajane in druge obiskovalce prvič organizirali gasilsko veselico, kjer ni manjkalo slastne hrane, hladne pijače in poskočne glasbe. V soboto po osmi uri zvečer so se začeli v krajevnem športnem parku zbirati obiskovalci, željni zabave. Odličen obisk je presenetil organizatorje in jim vlil nov zagon, da tovrstne dogodke organizirajo še večkrat. Prisotne so dolgo v noč zabavali člani ansambla Murni, ki so s poskočnimi melodijami slovenskih in tujih pesmi pred oder zvabili mnoge plesalce.

Člani gasilskega društva so poskrbeli za strežbo hrane in pijače

Ne le organizatorji, z izvedbo veselice so bili zadovoljni tudi krajani. Gospa Alenka iz Dobovca nam je zaupala, da je zelo vesela, da se tudi v njenem kraju priredijo takšni dogodki. “Vesela sem, da se mi ni bilo treba vsedit v avto in odpeljat v Rogatec, ampak sem lahko na to super zabavo prišla kar peš,” je še dodala. Veselica je v Dobovec privabila tudi obiskovalce iz okoliških krajev.

Predsednik gasilskega društva več kot zadovoljen

Na licu mesta smo ujeli predsednika Prostovoljnega gasilskega društva Dobovec pri Rogatcu Aleša Artiča. Z nasmehom na obrazu nam je zaupal, da je z obiskom zelo zadovoljen. Ker so tovrsten dogodek priredili prvič, niso vedeli, kako se bodo odzvali krajani. Po odličnem odzivu bodo sedaj brez dvoma podobne veselice še priredili: “Vrhunsko je, odziva je več od pričakovanja, tako da nam to da nek elan še za prihodnje veselice, da se bo tudi v našem kraju kaj dogajalo.

Artič nam je povedal še, da razen kakšnih manjših pomoči pri naravnih nesrečah, letos društvo še ni posredovalo na resnejših intervencijah, kot so požari. V PGD Dobovec pri Rogatcu je včlanjenih okoli 70 članov, razpolagajo pa s štirimi gasilskimi vozili. V garažah njihovega gasilskega doma se nahajajo vozilo Mercedez 24/50, MAN GCGP-1 za gozdne požare, kombi za prevoz posadke in opreme ter gasilski avtomobil Ford Ranger.

Obiskovalci so napolnili tamkajšnji športni park
V nadaljevanju si oglejte še video in fotografije z veselice:

In še fotografije:

Če potrebujete pivo za piknik, pri Halerju lahko najamete celo točilni aparat:

Pivo Haler: popolna osvežitev za vaš poletni piknik in vsakdan