Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Talentirana mlada pisateljica v Lesičnem predstavila svojo prvo knjigo


Na Osnovni šoli Lesično se lahko pohvalijo, da je med njihovimi učenkami tudi pisateljica. Včeraj so šolski jedilnici izpeljali tudi uradno predstavitev prvenca Leje Kozole, ki ga je naslovila “Ko postaneš nekdo drug”.

Leja je z omenjenim delom sodelovala na natečaju Mladi pisatelj leta 2023 in prejela priznanja za drugo mesto. Natečaj razpisuje Založba 5ka, njena ustanoviteljica Petra Škarja pa je Lejo označila kot največji talent slovenskega mladinskega pisateljstva.

Utrinek s prireditve; vir foto: Občina Kozje
Zmaga na natečaju je pomenila tudi izid knjige v tiskani obliki. A kot smo pisali pred časom, so v 5ki, skupaj z njeno mamo, Leji pripravili presenečenje in v knjigi natisnili tudi njeno zgodbo.

Leji je ob strani stala tudi mentorica Klavdija Namurš.

Podelili priznanja zlatim bralcem in bralkam

V Lesičnem tudi sicer razvijajo bralno kulturo. Učencem, ki so v šoli bralno značko opravili vseh devet let, podelijo naziv zlati bralec oz. bralka. Takšnih je bilo letos kar šest in sicer Aljaž Čepin, Manca Senica, Sara Polšak, Doroteja Šergon, Jona Čepin in Lenart Ploštajner, na kar so, kot pravijo na OŠ Lesično, zelo ponosni.

Zlate bralce sicer vsako leto prijazno povabijo na svečano podelitev priznanj v sosednjo občino Šentjur, kjer prireditev organizirata tamkajšnje Društvo prijateljev mladine in Knjižnica Šentjur.

Vir foto: FB profil OŠ Lesično
VIr foto: FB profil OŠ Lesično

 

Preberite tudi:

KUL bazar v Šentjurju: predstavili kulturno in kulinarično pestrost sveta (foto)