Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarska noč 2024: odprta kuh’na, bogat otroški program, zabava s Polkaholiki in Tilom Čehom

V sklopu občinskega praznika Občine Šmarje pri Jelšah bo tudi letos na Šmarski ploščadi potekal pester program. V petek, 21. junija, od 16. do 20. ure vabljeni na Odprto kuhn’o, otroški program in delavnice. Po 20. uri se bo dogajanje nadaljevalo z Odprto kuh’no in zabavo ob glasbi Polkaholikov ter Tila Čeha in Petelinov. Vabljeni vsi, da se pridružite praznovanju!

Popoldan vabi odprta kuh’na in pester otroški program

Od 16. ure dalje se bo na Šmarski ploščadi odvijala Odprta kuhn’a, katero bo popestrila prava cirkuška ulična predstava z Matjažem Kekcem in skupino ArbadakarbA – ZUM Kreativa (lanskoletni finalisti oddaje Slovenija ima talent). Starši boste lahko brezskrbno uživali v kulinarični ponudbi, saj bo za otroke poskrbljeno z obilico zanimivih aktivnosti in animacije s skupino Zabavomanija (otroške delavnice, lepotičenje, poslikava obraza, …).

In kakšna bo kulinarična ponudba?

Ponovno boste lahko okušali dobrote iz smokerja Ma-Kole BBQ team, ki bodo pripravljali BBQ svinjska rebra in odlične burgerje. Tovrstnih dogodkov si seveda ni mogoče predstavljati brez gostilne Krpan Šmarje pri Jelšah, ki bo razvajala s svojo vedno odlično kulinarično ponudbo. V petek bodo za vas pripravili burger Krpan, piščančje taquitose in istrske fuže s tartufi. Svojo “dozo cukra” pa boste našli na stojnici Sladka fantazija, kjer vas bodo čakale palačinke, vaflji, kokice in še več.

To pa seveda niso vsi. Vaše brbončice bo razvajala še ekipa Gostišča pri Kranjcu, MIA-MIA catering, TD Tinsko in društvo Ajda.

K dobri hrani se prileže tudi dobra kapljica

K dobri hrani se prileže tudi dobra kapljica. Za odlično vinsko spremljavo bodo poskrbeli Društvo vinogradnikov Štefan, Društvo Trta in Hiša vin Emino. Ljubitelji piva bodo lahko uživali v ponudbi Pivovarne Haler, ki bo predstavila najrazličnejša piva: svetlo, temno, zeleno s konopljo in jantarnim PALE-ALE, ter Savinjske pivovarne Clef Brewery. Za vse ljubitelje gina in drugih osvežilnih napitkov pa bo v petek poskrbel Gineral Gin Slovenija.

Vse ponudnike si lahko ogledate tukaj. Popoldne bo vzdušje dodatno popestril tudi DJ Illusion.

Večerni del dogajanja: zabava s Polkaholiki in Tilom Čehom

Po 20. uri se bo na Šmarski ploščadi nadaljevala Odprta kuhn’a, medtem ko se bo na odru začelo večerno dogajanje s koncertom priljubljenih Polkaholikov in Tila Čeha ter njegovih Petelinov.

Na dogodek vas vabijo tudi sami v spodnjem videu:

Vstopnine ni!

 

V petek ob 17. uri se bo v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah odvila tudi osrednja slovesnost ob občinskem prazniku.

Na osrednji slovesnosti ob letošnjem občinskem prazniku bo Alojz Tirgušek postal častni občan Občine Šmarje pri Jelšah. Plaketo bo prejelo Društvo vinogradnikov in kletarjev Trta Šmarje pri Jelšah, posebno priznanje vokalna skupina Freya, občinski priznanji Majda Jurše in Janko Strašek, letošnjo denarno nagrado pa Župnijska Karitas Šmarje pri Jelšah.

Kulturni program slovesnosti bodo izvedli člani skupine Chaves in vokalne skupine Freya ter Anže Šturbej.